Mama si intoarcerea ei la serviciu

mamaCred ca pentru fiecare mama intoarcerea la seviciu nu este tocmai cel mai fericit moment. Exista si mame care abia asteapta sa se reintoarca, ba mai mult, stau foarte putin acasa cu bebelusul. Dar in general, mama se obisnuieste cu a ii avea pe copii tot timpul langa ea si cred ca acesta este motivul pentru care intoarcerea la munca ar fi ceva mai dificila.

Ce este de facut in astfel de cazuri? Orice mama trebuie sa se gandeasca din timp la acest moment. Este important sa te grandesti si sa iti planifici o zi de munca iar apoi, sa te gandesti de ce lucruri sa te apuci cand ajungi acasa. Cred ca planificarea din timp ar diminua putin socul pe care unele dintre noi l-ar avea. Este important sa discuti aceasta problema cu familia sau prietenii apropiati, si sa gasiti cateva modalitati prin care sa puteti economisi putin timp. Daca esti o mama care a inceput deja sa mearga la serviciu, cred ca stii cat de important este sa preagatesti lucrurile cu o seara inainte. Diminetile sunt in general agitate intr-o casa cu parinti si copii si de aceea, cel putin calcatul hainelor ar fi bine sa fie facut cu o seara inainte.

Daca esti o mama care a inceput deja lucrul, trebuie sa stii ca un copil are nevoie de un program destul de fix. El trebuie sa stie cand ajungi acasa, si tu, chiar trebuie sa ajungi acasa la timp. Incearca sa iti lasi weekend-urile cat mai libere, deoarece aveti nevoie sa petreceti timp cu familia, timp care stim cu totii ca peste saptamana este destul de putin. Specialistii spun ca pentru o mama, este bine sa isi viziteze din cand in cand copilul la gradinita si la cresa. Bineinteles, acest lucru in cazul in care nu provoaca suparare copilului. Daca esti o mama care iti vizitezi copilul si acesta plange mereu dupa tine, probabil ar fi mai bine pentru el sa nu mai programezi aceste vizite. De asemenea, o mama care a inceput serviciul este foarte important sa aiba o relatie deschisa cu bona, educatoarea sau oricine se ocupa de copil. Acest aspect iti poate da linistea de care ai nevoie, si poate indeparta stresul constant cu privire la ce face copilul, oare are cineva grija de el, oare se descurca? Este foarte important sa ai o bona de rezerva, sa ai o persoana pe care te poti baza in momentul in care intervine ceva. Daca o mama incepe serviciul este inevitabil sa nu apara si situatii de genul acesta si atunci este foarte bine sa avem pe cineva de incredere la care sa putem apela.

Ca si mama si in acelasi timp ca si angajata, este foarte important sa profiti de momentele de relaxare. Ai nevoie de toata energia disponibila, iar odihna este obligatorie. Nu este chiar atat de complicat sa fii si mama si  sa ai si un loc de munca, insa trebuie sa stii sa iti organizezi foarte bine timpul ramas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

twenty − 17 =