Sfaturi pentru o alegere perfecta a numelui copilului

Chiar daca nu pare un lucru extrem de important, alegerea numelui copilului poate declansa o adevarata problema. De aceea, este bine sa ne gandim din timp si la acest aspect. O hotarare luata in ultimul moment in privinta numelui copilului, si total neinspirata, poate avea urmari negative.

Daca parintii nu reusesc sa ajunga la un numitor  comun in ceea ce priveste stabilirea numelui copilului, prima solutie ”la moda” ar fi ca cei doi parinti sa combine numele lor favorite, “inventand” astfel un nume pe placul amandurora. La noi in tara inca nu este foarte dezvoltata aceasta idee, dar in strainatate foarte multi parinti apeleaza la ea, din dorinta de a surprinde, si de a aduce ceva nou, cu ocazia alegerii numelui copilului lor.

De obicei, mamele considera ca ar trebui sa aiba ultimul cuvand in ceeace priveste acest aspect al numelui copilului, avand in vedere ca ea da nastere copilului.  Dar e un lucru atat de important, incat trebuie foarte bine ales si gandit, de preferat de catre ambii parinti. Chiar daca pare de necrezut, alegerea numelui copilului  poate crea in viitor o legatura mai puternica intre parinti si copii. Daca peste cativa ani copilul va realize ca nu-i place numele, cu siguranta va va aduce acest lucru la cunostinta.

Cateva alte aspecte de luat in calcul, care sa va ajute in luarea deciziei asupra numelui copilului ar fi sa va ganditi daca numele ales se potriveste cu numele de familie, daca este melodios sau daca pronuntarea numelui copilului este placuta.

Ar fi frumos ca in dreptul  numelui copilului tau sa fie si un nume care rezista din generatie in generatie, sa aiba legatura cu nume dragi, cum ar fi cel al mamei sau al tatalui. Mai ales acum, cand parca numele simple, de pe vremea strabunicilor si nu numai, incep sa revina in forta. Faptul ca noii nascuti pot avea mai multe nume, este o solutie salvatoare. Chiar daca parintii doresc sa pastreze traditia si sa-si numeasca copii dupa parinti, pot face acest lucru punand in dreptul numelui copilului din certificatul de nastere un al doilea nume. Astfel putem aduce un omagiu celor dragi, dar putem si sa ne mandrim cu alegerea originala a numelui copilului nostru.

O alta solutie putin haioasa ar fi urmatoarea: faceti o lista cu cele mai frumoase 10 nume care va plac  si asteptati alegerea numelui copilului pana la nasterea acestuia. Au fost persoane care au citit lista, si numele in dreptul caruia copilul a deschis ochii, a ramas numele lui. Haios sau nu, iata ca pana la urma, numele copilului poate fi ales chiar de catre noul nascut al familiei.

Este important sa asculti si parerile celorlalti in legatura cu acest subiect, dar sa nu te lasi foarte influentat de ei. Este o maxima care spune ca atata vreme cat partenerii sunt amandoi de accord asupra numelui copilului, ceilalti vor putea trai cu asta,chiar daca lor nu le place prea mult.

In final, iata cateva sugestii ce va pot ajuta la alegerea numelui copilului dumneavoastra in 2012.

Nume de fete: Aurora, Luna, Alexandra, Daria, Olivia, Aida, Mira, Anais, Irina, Patricia, Rebeca, Amalia, Carina, Edina, Alexia.

Nume de baieti: Artur, Odin, Alexandru, Tiberiu, Eduard, Razvan, David, Dragos, Andrei, Robert, Sebastian, Fabian,

2 comentarii la „Sfaturi pentru o alegere perfecta a numelui copilului

  1. Mi se pare interesantă ideea aceea cu citirea unei liste de nume pentru a vedea la care reactioneaza (deschide ochii) bebelusul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fifteen − 11 =