Mamasarcina

Simptome interesante pe care le ai in sarcina

sarcinaCred ca o sarcina aduce numai bucurii. Nu stiu altii cum sunt dar eu, cum nu am copii, ma gandesc din ce in ce mai mult la acest lucru si imi doresc tot mai mult un copil. Cred ca pentru o femeie sarcina este o perioada in care tot ceea ce simti este la superlativ.

Specialistii ne spun ca exista in sarcina mai multe schimbari, insa dintre toate acestea am ales 3, pe care sa le dezvoltam astazi. Primul simptom pe care il intalnim aproape la fiecare sarcina este instinctul de cuib. Chiar daca tu ca si persoana este foarte rebela si aventuriera si oricand ai prefera o vacanta la munte, cu cortul, decat un hotel de 4 stele, in sarcina cu atat mai mult. Specialistii spun ca primele simptome isi fac aparitia aproximativ in luna a cincea, cand mama incepe sa cumpere tot feluc de hainute si obiecte pentru copil si pentru camera acestuia. Tot specialistii spun ca acest simptom poate fi declansat de faptul ca deja in aceasta perioada mama stie daca va avea fetita si baiat, si din acest motiv si-a activat “stare de cumparaturi”. Daca stam sa ne gandim bine, este cat se poate de logic. Pana acum aveai doar o sarcina, insa acum te gandesti la baiatul sau fetita ta ca la un nou membru al familie, cat se poate de real, avand in vedere ca stii daca este baiat sau fetita. Un alt simptom interesant pe care e posibil s a il “simti” in sarcian este idee de a fi mai prostuta. Si chiar daca suna destul de aiurea, uneori este cat se poate de adevarat. Nu ne mai prea concentram noi la alte lucruri decat la analizele pe care trebuie sa le facem, programarile la medic si bebele pe care cu siguranta abia astepti sa il cunosti. In ceea ce priveste locul de munca, cred ca asteptarile pe care sefii le au de la noi incep sa scada din ce in ce mai tare. Mai in gluma, mai in serios, acest lucru chiar este adevarat. Valul de hormoni pe care il avem in sarcina ne face de multe ori sa uitam lucruri foarte simple, atat de simple incat chiar si noi ne miram cum am putut sa le uitam. In sarcina este foarte posibil sa treci de la o stare la alta, de la ras la plans. Se vorbeste foarte mult despre depresia post sarcina in care intr-adevar, foarte multe femei cad. Exista insa si depresii in timpul unei sarcini, care de multe ori pot sa fie ma grave decat cele de dupa. Multe femei sunt stresate de idea ca acum ar trebui sa fie cele mai fericite femei din lume si totusi, trec prin niste stari si au sentimente de neexplicat, care le fac sa planga mai mult decat sa rada. Specialistii spun ca primele 6 luni sunt mai dificile, dupa care lucrurile se mai linistesc. Cu toate acestea, daca crezi ca ai nevoie, este foarte indicat sa ceri ajutor.

Sunt sigura ca exista multe personae dragi tie care vor sa te ajute peste aceasta perioada, care vor sa te ajute sa te bucuri de aceasta perioada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × four =