Ce trebuie sa faci inainte de nastere

nastereProbabil ca inainte de nastere ai auzit tot felul de povesti legate de perioada de rcuperare. Intr-adevar, exista cazuri in care mama dupa nastere are nevoie de recuperare intensa, insa nu intotdeuna povestile pe care le auzim se dovedesc a fi adevarate. Oricum, este foarte bine sa pui lucrurile la punct din timp, tocmai pentru a fi linistita atunci cand se apropie momentul.

Care sunt lucrurile ce trebuie sa fie prioritare in ceea ce priveste aceasta pregatire? Nu exista o reteta perfecta, si fiecare povste este diferita in felul ei, insa sunt cateva lucruri care cred ca ar ajuta pe oricine. Dupa nastere, iti vei da seama ca zilele si lunile trec atat de repede incat nici nu iti dai seama. Inainte de nastere, ar fi bine sa mergi la un control stomatologic, de exmplu, sa iti faci un control medical general sau sa stabilesti intalniri care nu mai pot fi amanate. De asemenea, este foarte important ca inainte de nastere sa iti faci provizii. Nu provizii de mancare, bineinteles. Cand spun ca inainte de nastere este indicat sa iti faci provizii ma refer la pampersuri, servetele umede si alte lucruri pe care le vei folosi mult in perioada urmatoare.  Este bine sa iti faci astfel de provizii pentru a scapa de stresul ca iarasi se termina pampersurile, iarasi trebuie sa mergi la magazin.

Dupa nastere, o sa ai nevoie de toata energia posibila si din acest motiv este foarte important sa mananci sanatos, sa mananci mancare gatita.  In primele zile tu nu vei fi in stare sa gatesti, si tocmai de aceea este bine sa vorbesti cu mama, sora, bunica, matusa ta. Dupa ce acste prime zile critice de dupa nastere vor trece si te vei apuca te gatit chiar tu, incearca sa gatesti mancare care sa te tina macar doua zile, sa nu fii nevoita sa gatesti foarte foarte mult. Nu iti va fi foarte usor dupa o nastere si cu siguranta vei avea nevoie de ajutor. Este foarte important sa inveti sa ceri ajutor. Poti sa faci lucrul acesta inca inainte de nastere, sa discuti cu persoane de incredere, sa le spui ca poate vei apela la ajutorul lor. Nu trebuie sa iti fie rusine sau jena. Toate mamele trec prin aceasta faza, iar cele care au trecut deja, cu siguranta te vor intelege mai bine. Inainte de nastere trebuie sa te gandesti si la nevoile pe care le va avea bebelusul. Cateva luni, acesta nu va fi foarte activ, deci este clar ca de jucarii nu va avea nevoie. Atentie insa la lucrurile necesare: iti trebui o masa de infasat, scutecele de care povesteam si mai devreme, hainute care sa iti fie la indemana, patutul pentru cel mic, toate acestea trebuie sa fie pregatite. Foarte important inainte de nastere este sa te gandesti si la ceilalti copii, daca mai aveti. Este foarte important ca ei sa nu se simta neglijati, si atata vreme cat mama lipseste si este in spital, cineva trebuie sa ii ia locul. Persoana respectiva trebuie sa ii cunoasca pe copii, iar copii trebuie sa se simta bine in prezenta lor, sa se simta ca in familie.

Iata asadar ca sunt cateva lucruri de car putem sa ne ocupam inainte de nastere. Este bine sa ne gandim din timp la toate si sa nu fim strsate prea tare atunci cand se apropie momentul. Nasterea ste un moment unic in viata fiecarei femei, si trebuie sa invatam sa ne bucuram de el.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × four =