Nasterea naturala si anestezia epidurala

anestezia-epiduralaMajoritatea femeilor care aleg sa nasca natural, aleg in acelasi timp si anestezia epidurala. Stim cu totii ca anestezia epidurala este una dintre cele mai cunoscute metode de diminuare a durerii in timpul nasterii, insa din pacate, aceasta anestezie are si cateva aspect negative pe care orice femeie ar trebui sa le cunoasca.

Este adevarat ca anestezia epidurala are si efecte pozitive, dar astazi ne vom concentra pe cele negative deoarece sunt convinsa ca foarte multe dintre noi nu le cunoastem prea bine. Si sper ca aceste cateva randuri, sa va fie tuturor de folos, atunci cand aveti de luat o astfel de hotarare.  Specialistii ne spun ca unul dintre cele mai importante efecte secundare ar fi scaderea tensiunii arteriale. Ce inseamna acest lucru? In cazul scaderii tensiunii arteriale apare riscul ca fluxul sangvin catre inima, creier si celelalte organe vitale sa scada si in mod automat, si fluxul de oxigen pe care fatul il primeste in mod normal, poate sa scada. Daca alegi anestezia epidurala, trebuie sa ai grija ca mereu sa fie cineva cu tine. In aceste cazuri, supravegherea este foarte importanta. Anestezia epidurala diminueaza durerile nasterii, insa de multe ori face ca aceasta sa dureze mai mult. Un alt efect negativ pentru anestezia epidurala este faptul ca mobilitatea ta va fi destul de scazuta. Din acest motiv va fi foarte dificil sa te ridici in picioare in timpul travaliului, efortul pe care totusi ai putea sa il faci fiind intoarcerea de pe o parte pe alta. Mergand mai departe, anestezia epidurala duce la cresterea riscului de utilizare a instrumentelor la nastere. Avand in vedere ca esti destul de amortita, va fi destul de greu sa sa controlezi, sa impingi bebelusul. Printre alte efecte secundare mai putem enumera varsaturile, greturile, frisoanele, rupturile perineale.

Efectul negativ cel mai trist mi se pare acela ca bebelusul poate avea de suferit.  Cum poate afecta anestezia epidurala fatul? Folosirea anesteziei poate influenta bebelusul in a avea probleme de respiratie sau cu alaptarea. Stim cu totii ca la nastere toti bebelusii primesc un scor iar in cazul in care s-a utilizat anestezia epidurala, exista riscul ca scorul sa fie sub 7. Acest lucru subliniaza faptul ca bebelusul va avea nevoie de ajutor medical, dupa nastere. Este foarte important ca inainte de a decide tu ce metoda de nastere sa folosesti, daca sa apelezi la anestezia epidurala sau nu, cel mai corect ar fi sa discuti aceste aspecte cu medicul. Este foarte important sa ai grija atat de sanatataea ta, cat si de sanatatea bebelusului. Nimeni nu spune ca este foarte usor sa nasti natural fara nici un fel de anestezie, insa foarte multe mamici au reusit sa faca acest lucru, fiind deci un exemplu ca se poate si asa. Cum spuneam si anterior, trebuie sa ne gandim la bebelus si la efectele negative pe care unele anestezii ar putea sa le aiba asupra lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

7 + nine =