Parinti

7 intrebari pe care sa nu le pui niciodata unor parinti adoptivi!

Cred ca ideea de democratie ne induce in eroare. Nu avem nici un drept sa invadam intimitatea oamenilor, mai ales a unor parinti adoptivi. Din acest motiv, iata cateva intrebari de care trebuie sa ne ferim, atunci cand purtam discutii cu acestia.

  1. Niciodata sa nu intrebi niste parinti adoptivi, cine sunt parintii reali ai copilului.
  2. O alta intrebare nepotrivita adresata unor parinti adoptivi ar fi: cum a putut mama lui adevarata sa paraseasca o asemenea minune?
  3. Nu intreba niciodata parintii adoptivi, daca stiu ceva despre trecutul bebelusului.
  4. Sau ce vor face ei, ca parinti adoptivi, in cazul in care copilul va dori sa-si cunoasca adevaratii parinti?
  5. Copii sunt atat de diferiti! Care dintre ei este al vostru? Iata o alta intrebare sau remarca neplacuta, cu care am putea jigni anumiti parinti adoptivi.
  6. Este ca si cum ai avea propriul tau copil, nu-i asa?
  7. Si ultima, dar nu cea mai neinsemnata ar fi legata de bani: niciodata sa nu intrebi anumiti parinti adoptivi despre costurile adoptiei. Poate fi un subiect foarte sensibil.

Daca faceti parte din categoria de parinti adoptivi, poate ati auzit deja cateva din aceste intrebari. Vecini, straini, prieteni, si chiar familia, cu toate ca nu cu intentie rea, dar au reusit cumva sa va raneasca.

Pentru cei care doresc raspunsuri la intrebarile de mai sus, iata cateva idei de baza ale adoptiei:

–          Adoptia este permanenta, pentru totdeauna;

–          Adoptia este legala;

–          Pentru unii parinti adoptivi, adoptia poate fi o buna modalitate de a intemeia o familie;

–          E bine sa stii ca atat ca parinti adoptivi, cat si ca prieten, vecin, membru al familiei, unele aspect legate de adoptie sunt private;

–          Cei mai multi copii adoptati cresc si se dezvolta normal, ca orice alt copil.

Detaliile despre adoptie apartin familiei. Cand vorbesti cu sau despre parinti adoptivi, trebuie sa le respecti intimitatea. Trebuie sa ai grija de discutiile pe care le ai cu anumiti parinti adoptivi, mai ales daca este prin preajma copilul. Este foarte important sa stii ca unii parinti adoptivi e posibil sa nu divulge informatii despre adoptie copilului, pana acesta nu este destul de mare pentru a intelege. Si ar fi foarte neplacut sa afle din alta parte, decat de la parintii sai.

Multa lume considera ca unii parinti adoptivi sunt niste sfinti. Dar nu, acei care sunt parinti adoptivi nu sunt sfinti, ci sunt doar parinti. Intr-adevar, e nevoie de o persoana cu totul si cu totul speciala pentru a iubi si a creste un copil orfan, si de aceea cei care sunt parinti adoptivi sunt cu adevarat oameni speciali.

Trebuie sa fii atent, sa nu insinuezi nici macar o clipa ca unii parinti adoptivi nu au aceleasi caracteristici ca si ceilalti parinti. Mass media a avut de multe ori influente negative in ce priveste acest subiect, dar nu-ti forma parerile despre adoptie, in urma unor stereotipuri. Studii legate despre copii adoptati demonstreaza faptul ca acestia nu sunt mai problematici decat ceilalti copii, deci nu avem nici un drept sa-i judecam.

Respecta-i pe cei care sunt parinti adoptivi, respecta-i pe copii acestora, si haideti sa invatam sa fim mai buni unii cu altii.

 

9 comentarii la “7 intrebari pe care sa nu le pui niciodata unor parinti adoptivi!

  1. sunt parinti intre parinti care isi parasesc copiii. eu nu mi-as abandona copilul niciodata chear daca nu as avea multe sa ii ofer. simpatizez mamele care adopta copii ma bucur ca aveti suflet .

  2. Intradevar respect pt cei care adopta. Astfel copii au parte de caldura unei familii si totodata scapa si de chinul de la casele de copii care sunt vai de capul lor – vezi documentarele de la tv.

  3. Imi place acest articol, este foarte util. Am niste prieteni care au adoptat de curand un baietel si de frica sa nu-i ranesc nu deschideam deloc subiectul copilului. Niciodata nu stii ce-i in sufletul omului. Important este ca doar asa s-au simtit impliniti, a fost singura lor sansa de a-si intregi familia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × two =