Cum poti sa fii un tatic perfect

tatic-perfectCred ca fiecare mama si-ar dori sa aiba in casa un tatic perfect, insa din pacate barbatii nu se implica prea mult in viata copiilor lor. Cel putin ultimele generatii de tatici sunt aproape absenti din viata micutilor, muncind si incercand sa le ofere un puternic suport financiar acestora. Da, avem nevoie si de bani pentru a putea trai, insa un copil are nevoie si de dragoste, atentie.

Ce trebuie sa faci pentru a fi un tatic perfect? Copilul tau are nevoie de tine sa fii mai activ. Daca vezi ca este agitat, nu o lasa doar pe mama sa se ocupe de asta, incearca sa iei initiativa in a rezolva tu problema. Daca ai nevoie de o informatie, intreab-o pe mama ce ar trebui sa faci intr-o anumita situatie, si ea cu siguranta va aprecia faptul ca incerci, exersezi si muncesti pentru a te ocupa si tu cat de putin de micutul vostru. Nici mamele nu se nasc invatate, insa ele stiu mai multe lucruri pentru ca zi de zi exerseaza. Un tatic perfect incearca si el sa ofere tot ajutorul de care este in stare pentru a crea bebelusului o atmosfera frumoasa, in care sa se simta bine, linistit, iubit. Asadar, un tatic perfect este un tatic activ. Majoritatea barbatilor sunt activi din punct de vedere fizic, in timp ce parca mamele sunt mai emotionale. Cu toate acestea, nu putem spune ca unul dintre parinti este mai important. Stim cu totii ca jocul este o foarte buna modalitate de a invata lucruri noi si folositoare, asadar foloseste aceasta calitate a ta, joaca-te cu copilul tau cand ai ocazia. Muncim cu totii de dimineata pana seara, si barbatii cu atat mai mult. Un tatic perfect insa, isi face timp pentru familia lui. Indiferent de afacerea pe care o conduci sau de locul de munca solicitant pe care il ai, trebuie sa fii disponibil pentru familia ta. Majoritatea barbatilor sunt parinti in weekend, cand parca au timp mai mult, iar apoi ne miram ce se intampla cu copii nostri, de ce nu ne ascutla, de ce nu ne urmeaza sfatul. Ei au nevoie de noi in fiecare zi, nu doar in weekend. Un tata modern si un tatic perfect este un exemplu pentru copilul lui. Daca pana nu demult tatal era cel cu sfaturile, astazi aceasta varianta nu mai prea functioneaza. Un tatic perfect inparte sarcinile casnice cu mama, si ajuta la cresterea copilului. Chiar daca procentul nu este chiar de 50%, implicarea in viata familie este inevitabila. Un tatic bun o respecta pe mama. Daca vrei sa ai un copil care mai tarziu sa fie un om corect, iubitor, moral, respectuos, atunci tu trebuie sa ii demonstrezi cum poate face acest lucru. Daca o respecti pe mama, ai castigat si respectul copilului tau.

Atunci cand ne gandim sa avem un copil, trebuie sa ne gandim foarte serios la responsabilitatea pe care o vom avea. Atat mama, cat si tatal trebuie sa fie prezenti si activi in viata unui copil, pentru ca acesta sa se dezvolte in mod armonios si sanatos. Incearca sa fii un tatic perfect, si iti garantez ca investitia in propria ta familie nu va fi in zadar, iar la vremea potrivita vei culege roadele.

2 comentarii la „Cum poti sa fii un tatic perfect

  1. Nu cred ca se invata cum sa fii un tatic perfect si nici nu cred ca exista un tatic perfect. Orice tata care isi iubeste cpilul si face totul pentru el si cu el in gand este perfect.

  2. Corect. Aproape tot ce ai scris asa este. Tin sa te contrazic la partea ca ultimele generatii de tati sunt absenti din viata copiilor. Daca ai intalnit astfel de cazuri nu inseamna ca asa este in general. Am o gramada de prieteni care se implica intens in cresterea copilului, unul dintre ei chiar a intrat in concediu de crestere a copilului 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 × one =