Parinti

Greseli pe care proaspatii parinti trebuie sa le evite

proaspatii-parintiCu siguranta toti proaspatii parinti vor avea de facut cateva schimbari majore in viata lor. Venirea bebelusului pe lume schimba multe lucruri, iar daca noi stim sa le organizam cu atentie, toate aceste schimbari pot fi spre bine. Exista totusi cateva greseli care ar fi bine sa fie evitate, de catre proaspatii parinti.

In primul rand, proaspatii parinti trebuie sa stie ca nu tot ce vor auzi va fi adevarat sau de folos. Stim ca toata lumea este geniala la dat sfaturi, si mai ales in asemenea situatii. Atat parintii, prietenii, fratii sau surorile va vor bombarda cu informatii despre ce si cum sa faceti. Nu vreau sa spun ca toate aceste sfaturi oferite pentru proaspatii parinti sunt rele, insa ele trebuie filtrate. Parintii trebuie sa se informeze la randul lor, sa tina cont de sfaturile medicilor si sa fie atenti la intuitia lor. Cred ca foarte multe lucruri se simt, iar deciziile trebuie luate si in functie de aceste sentimente. Primiti sfaturi, insa atentie la cele pe care le puneti in aplicare. In al doilea rand, proaspatii parinti nu stiu sa aprecieze timpul pe care il au la dispozitie. Sau, mai bine spus, proaspatii parinti au impresia ca intra in vacanta, atunci cand ajung la un concediu de maternitate. Adevarul este insa ca aceste saptamani, luni sau ani vor fi o parte din viata ta in care vei avea un nou „job”: cel de parinte, care uneori este cel mai greu din lume. Veti vedea ca la sfarsitul unei zile veti fi foarte multumitori daca reusiti sa realizati macar o mica parte din sarcinile pe care vi le-ati propus initial. Timpul se scurge si de aceea trebuie sa fim atenti in ce il investim. Nu vei mai avea atat de mult timp sa iesi in oras cu prietenele tale, insa timpul investit in copii va avea mai tarziu rezultate deosebite. In general, proaspatii parinti ajung de multe ori in situatii in care se neglijeaza unul pe altul. Toata lumea e super incantata de noua minune, si de multe ori uitam sa ne ocupam si de sotii sau sotiile noastre. Nu este anormal sa te simti epuizata, dupa o zi in care ai stat toata ziua in casa, ai facut mancare, curatenie, ai spalat vasi si haine, insa atentie! Casnicia este o prioritate! Fericirea copilului depinde si de modul in care relatia dintre parinti evolueaza! Asadar, proaspatii parinti trebuie sa ia aminte si sa isi faca timp unul pentru altul. Dragostea voastra va ajuta copilul sa creasca intr-un mediu sanatos, prielnic pentru el. Mergand mai departe, dupa ce proaspatii parinti reusesc sa isi faca timp pentru ei, trebuie sa discutam putin despre mamici. Acestea tind de cele mai multe ori sa se lase pe ele pe ultimul loc. Ideea este ca si mama are nevoie de cate putin timp liber, de o discutie cu prietenele ei, de o iesire la o plimbare, sau de cate o sedinta la aerobic. Este sanatos, este indicat si iti ofera o stare de fericire. Iar pana la urma, cu cat vei fi mai fericita, cu atat vei reusi sa fi o mama mai buna. Statul acasa te epuizeaza,si tocmai de aceea mamele trebuie sa se mai si rasfete din cand in cand.

Sper ca aceste sfaturi pentru proaspatii parinti sa va fie de folos si sa luati aminte la ele. Cred ca meseria de a fi parinte este cea mai interesanta, frumoasa si implinitoare meserie.

2 comentarii la “Greseli pe care proaspatii parinti trebuie sa le evite

  1. Nimic mai adevarat! Atata timp cat rutina zilnica este o povara pentru mamici, nu vor avea de castigat nici copii, nici parintii, nici relatia dintre parinti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × four =