Parinti

Sfaturi pentru cei care doresc sa fie parinti de succes

parinti-de-succesToti cei care si-au intemeiat o familie doresc, cu siguranta, sa fie parinti de succes. Daca doriti sa fiti parinti de succes, trebuie sa va spun ca acest lucru nu inseamna ca veti fi perfecti! Pana la urma nimeni nu este perfect in lumea aceasta, insa este important sa invatam din greseli, atunci cand acestea vin in viata noastra.

Parinti de succes sunt acei parinti care se straduiesc sa le ofere copiilor o educatie aleasa, o educatie care sa ii ajute in viata, sa ii transforme in oameni morali, etici, sinceri, frumosi launtric, respectabili, oameni cu integritate. Nu exista o reteta fixa pentru a deveni parinti de succes, deoarece fiecare dintre acestia au propriul lor stil de educatie si de crestere a copilului, insa exista cateva reguli si sfaturi care pot sa iti fie de folos, te pot face sa castigi usor inima si respectul micutului tau. Primul sfat pe care vi-l dau pentru a fi parinti de succes este acela de a fi plini de afectiune. Daca il inconjurati cu dragoste, indiferent de situatiile prin care trece zilnic o familie, copilul va castiga incredere in sine, se va simti in siguranta ori de cate ori veti fi in jurul sau si va capata o stabilitate emotionala care il va ajuta in viata. Multi parinti considera ca nu este nevoie sa le arate copiilor in fiecare zi afectiune, pentru ca ei oricum stiu ca sunt iubiti. Insa acest lucru nu este neaparat pozitiv. Fie ca stiu ca sunt iubiti, fie ca nu, copii au nevoie sa auda aceste cuvinte magice. Daca nu vom face acest lucru, e posibil sa existe repercursiuni si e posibil ca un copil sa fie afectat pe timp indelungat. De asemenea, cei care isi doresc sa fie parinti de succes trebuie sa isi respecte copii. Daca tratezi un copil cu respect, cu siguranta aveti sansa la o relatie extraordinara, si cu siguranta acesta, la randul sau, va arata respect fata de voi. Este foarte simplu sa intelegem faptul ca asa cum ne comportam noi cu ei, asa se vor comporta si copii cu noi.

Copii invata din ceea ce vad, mai mult decat din ceea ce aud. Tocmai datorita acestui fapt, daca va doriti sa fiti parinti de succes, trebuie sa fiti un exemplu demn de urmat, trebuie sa fiti persoane active, care mananca sanatos, care nu mint, care iubesc, care ii iubesc pe cei din jurul lor, care vorbesc frumos si care se comporta exemplar. Nu e usor sa fiti parinti de succes. Se pare ca in ultima vreme din ce in ce mai multi oameni dau gres in aceasta privinta, insa tocmai din cauza faptului ca au uitat lucrurile esentiale si lucrurile care stau la baza unei familii model. Cei care doresc sa fie parinti de succes trebuie sa incurajeze copii, sa ii laude, atunci cand iau o nota mare sau atunci cand se comporta exemplar sau chiar sa ii rasplateasca, uneori. Dar atentie, nu faceti din aceasta un obicei, pentru ca poate aparea riscul ca un copil sa faca ceva doar pentru rasplata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − six =