Stop intimidarii! Un ghid practic pentru parinti puternici

Indata ce realizati dragi parinti ca puteti fi tinta pentru intimidare, trebuie sa luati masuri pentru a stopa acest lucru.
Ca parinti putem fi intimidati in raportul cu scoala, la serviciu, dar trebuie sa oprim intimidarea si tineti minte, dragi parinti ca puterea de a opri acest lucru este in mainile noastre.

Imaginati-va ca puterea de a nu te lasa intimidat este ca o samanta mica gata sa iasa din pamant. Cu cat o veti hrani mai bine cu atat va creste mai puternica.

[ad]

Acesta samanta a puterii are nevoie de cateva lucruri esentiale pentru a da randament maxim.

– Auto-ingrijire: mancati alimente sanatoase, beti cat mai multa apa, odihniti-va prin somn.

– Intelege-ti valoarea de sine: parinti, zambiti atunci cand va priviti in oglinda, acceptati complimentele, vorbiti cu amabilitate despre dumneavoastra insiva si despre copii, despre familie.

– Auto-acceptare: iertati-va atunci cand comiteti greseli (greselile sunt parte a fiintei umane si din greseli invatam sa ne cunostem mai bine), apreciati-va calitatile (inclusiv calitatile de parinti).

– Auto-exprimare: faceti ceea ce va place, chiar daca alti parinti nu sunt de acord, gasiti modalitati de a va exprima emotiile, exteriorizati energia, socializati, exprimati-va prin pictura, sport, dans.
– Constiinta de sine; acordati-va timp pentru a simti emotii in corpul vostru. Parinti, invatati despre modul in care simtiti emotiile, uitati gandurile negative si ganditi pozitiv, lasati-va purtati de intuitie, dragi parinti si invatati increderea. Ca parinti ne dorim ce-i mai bun, iar prin exemplul personal vom sadi samanta buna in copiii nostri.

Incepeti intotdeauna afirmatiile cu „eu sunt”, in acest fel va veti educa creierul sa creada ca deja sunteti asa cum de fapt va doriti sa fiti. Parinti, faceti-va o obisnuinta din a va face declaratii puternice voua insiva, ori de cate ori va aduceti aminte.

Incercati sa va reamintiti trairile de cand va simteati puternici si plini de incredere si repetati afirmatiile simtind din nou acele senzatii. Spuneti afirmatiile cu voce tare, continuati sa le repetati schimband cuvintele din propozitii puternic afirmative.

Ca parinti aveti multe probleme de rezolvat si trebuie sa iesiti din multe situatii conflictuale, fie ca e vorba de servici, de scoala, de gradinita, insa dupa aceste exercitii pozitive, veti observa ca veti fi mai respectati de persoanele din jur, in grupul de parinti sau la serviciu. Parinti, iata cateva afirmatii pozitive.

Azi sunt mai puternic decat ieri.
Eu sunt iubit, si iubesc.
Eu sunt curajos.
Sunt fericit.

Sunt convins.

Sunt gata sa fiu un bun prieten.

Sunt un bun parinte.

Eu sunt conectat la lumea din jurul meu.
Sunt important pentru comunitatea mea.
Ma bucur de viata mea.
Astept cu nerabdare sa experientez lucruri noi!
Imi dezvolt inteligenta emotionala pentru un viitor mai bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three × 4 =