Copilul in saptamana 12 de viata

copilul-in-saptamana-12-de-viataCopilul in saptamana 12 de viata are deja 3 luni, nu? Copilul in saptamana 12 de viata incepe deja sa priceapa mult mai bine toate lucrurile din jurul sau si parintii, de multe ori, refuza sa il alinte din dorinta de a nu obisnui bebelusul astfel. Deja ne-am intrat foarte bine in rolul de parinti, am reusit sa ne cunoastem unii pe altii destul de bine in cele trei luni astfel incat, si de acum inainte, lucrurile sa se deruleze in mod normal.

Copilul in saptamana 12 de viata are nevoie ca parintii sa il linisteasca atunci cand este trist. Este adevarat ca unii dintre noi la cea mai mica miscare a bebelusului fugim sa il luam in brate si e posibil ca aceste gesturi sa ne transforme copilul intr-un rasfatat. Dar de aici, pana la a nu-l alinta deloc, este cale destul de lunga. Exista mame care intr-adevar sunt prea grijulii si poate cred ca sunt niste mamici atente si pline de dragoste daca isi tin bebelusul toata ziua in brate, insa nici cealalta extrema nu este buna. Instinctele materne sunt foarte puternice la unele personae si de aceea se abtin greu sa lase bebelusul sa planga putin. Este interesant cum si oamenii de stiinta parca se contrazic unii pe altii. Unii spun ca copilul in saptamana 12 de viata nu trebuie luat imediat in brate, atunci cand plange. Altii spun in schimb ca dimpotriva, daca il vom lua in brate cand acesta are nevoie de noi, va plange din ce in ce mai putin. Este adevarat ca copilul in saptamana 12 de viata nu poate sa vorbeasca si plansul este modul in care el comunica. De cele mai multe ori, atunci cand plange inseamna ca vrea sa ne transmita ceva, are nevoie de ceva. Trebuie sa intelegem ca aceasta este o perioada in care el gaseste satisfactie si liniste doar in bratele noastre. Timpul va trece si curand acest lucru se va schimba, el va gasi satisfactie in unele jucarii, poate. Ca si parinti, trebuie sa gasim un echilibru in educatia copiilor nostri. Trebuie sa intelegem cat e bine sa ii tinem in brate, cata atentie trebuie sa ii acordam, cu alte cuvinte, copilul in saptamana 12 de viata are nevoie ca parintii lui sa ii cunoasca si sa ii inteleaga nevoile.

Copilul in saptamana 12 de viata ne va surprinde in fiecare zi cu lucrurile noi pe care le invata si chiar daca uneori el plange doar ca sa fie luat in brate, uneori trebuie sa acceptam ca bratele mamei sau ale tatalui sunt pentru el cel mai sigur loc din lume. Cum spuneam, daca trasam niste limite si daca ne cunoastem bine copilul, vom reusi sa il educam exact asa cum ne dorim noi. Si pana la urma, cand va creste, ni se va face foarte dor ca fiu sau fica noastra sa ne lase sa ii luam in brate, sa ii pupam, sa ii alintam.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

seventeen − six =