Copilul in saptamana 14 de viata

copilul-in-saptamana-14-de-viataCopilul in saptamana 14 de viata ne demonstreaza ca deja stie ce inseamna aceea memorie. Observam cum de la o zi la alta copilul in saptamana 14 de viata evolueaza si uneori ne miram chiar si noi, parintii, de progresele pe care le face.

Este adevarat ca pentru copilul in saptamana 14 memoria sa nu functioneaza la cote maxime. Este posibil sa nu isi aminteasca toate evenimentele petrecute intr-o zi sau toate persoanele pe care le-a intalnit de la nastere insa, de exemplu, persoanele care sunt alaturi de el in cea mai mare parte a zilei sunt recunoscute. Familia este asadar foarte importanta pentru copilul in saptamana 14 de viata. Aici, in cadrul familiei, copilul reuseste sa isi aminteasca cum si cand trebuie folosite anumite abilitati pe care le-a dobandit pana in momentul de fata. Daca insa il scoatem din acest mediu familial si il ducem intr-un mediu strain, copilul va avea cu siguranta nevoie de timp pentru a se acomoda, pentru a-si aminti abilitatile ce le are. Putem sa ne gandim la un exemplu foarte simplu. Imagineaza-ti un copil care este obisnuit sa doarma in patutul sau. Copilul in saptamana 14 de viata recunoaste deja mediul cu care este obisnuit, sau recunoaste un mediu strain. Daca il ducem la cresa sau la altcineva acasa, sunt sigura ca nu va adormi la fel de usor precum o face la el in patut. Este foarte normal ca acest proces al copilului, de a reusi sa adorma intr-un alt mediu decat in cel in care e obisnuit, va fi mai indelungat. Copilul in saptamana 14 de viata are nevoie de timp sa se obisnuiasca cu un mediu nou, iar noi, sau cei care au grija de el, trebuie sa fie inzestrati cu rabdare, sa inteleaga aceasta reactie cat se poate de normal a copilului. Nu ii va lua foarte mult timp, insa in acel timp, noi trebuie sa asteptam rabdatori. Copilul in saptamana 14 de viata sta foarte bine cu memoria, daca reuseste sa faca aceasta diferenta, nu? Deja trebuie sa fim din ce in ce mai atenti la gesturile noastre, la cuvintele noastre, la comportamentele noastre, el putand sa memoreze foarte multe lucruri.

Este o minune sa vezi cum copilul in saptamana 14 de viata recunoaste cu atata usurinta persoanele care ii sunt alaturi in fiecare zi. Este o minune sa vezi cum copilul in saptamana 14 de viata adoarme cu atata usurinta in patutul lui, in mediul in care este obisnuit sa faca acest lucru. Este o minune sa vezi cum copilul in saptamana 14 de viata invata in fiecare zi atat de multe lucruri, si se schimba parca peste noapte, evolueaza fara ca noi sa apucam sa ne dam seama de acest lucru. Incercati sa va bucurati de fiecare moment alaturi de copiii vostri. Timpul trece mult prea repede si cu cat ei vor creste, cu atat ne va fi mai dor de momentele in care erau mici; cu cat vor creste cu atat ne va parea rau de timpul pe care am fi putut sa il petrecem impreuna, si totusi, am ales sa il petrecem cu altcineva.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

18 + eight =