Primul an de viata pe saptamani

Copilul in saptamana 18 de viata

copilul-in-saptamana-18-de-viataCopilul in saptamana 18 de viata incepe deja sa aiba preferinte si gusturi. Bineinteles, expresia aceasta pare putin exagerata insa cand am spus acest lucru ma refer la faptul ca el in general, copilul in saptamana 18 de viata prefera sa asculte muzica, decat sa auda vorbe.

Specialistii spun ca fiecare parinte in parte simte aceasta „atractie”, de a-i canta copilului. Aceasta este, spun ei, cea mai naturala reactie, atunci cand in familie apare un bebelus. Si trebuie sa recunoastem ca intr-un fel, acesta este lucru care face legatura intre parintii din lumea intreaga. Nu conteaza in ce tara traiesc, ce limba vorbesc sau din ce categorie sociala fac parte, toti pot sa ii cante bebelusului. Daca observati ca copilul in saptamana 18 de viata incepe sa se agite, incercati sa cantati ceva si cu siguranta, acesta se va linisti. Pentru copilul in saptamana 18 de viata, vocea parintilor, cand acestia canta, este o adevarata fascinatie, este diferita fata de atunci cand acestia doar vorbesc, este  ritmica, linistita. Daca iubeste muzica si observati ca acesta se linisteste atunci cand ii cantati, nu inseamna ca copilul in saptamana 18 de viata va fi un geniu al muzicii deoarece, va spuneam si mai devreme, aproape toti copii iubesc muzica, le place sa o asculte. Si daca este obisnuit de mic cu ea, daca ii place, poate cu timpul va si studia acest domeniu.

Pana la urma, este demonstrat stiintific faptul ca copilul in saptamana 18 de viata prefera muzica decat vorbele. Stiind aceste lucruri, nu trebuie sa mai stai pe ganduri: incepe sa fredonezi diferite melodii. Incerca sa vezi cat de bine se va linisti bebelusul.  Probabil cel mai potrivit moment pentru o astfel de abordare este momentul in care copilul are o multime de stimuli in jurul sau. Cand vine familia in vizita si parca este prea multa galagie, parca toata lumea este in miscare si parca toate lumea vorbeste, cu siguranta copilul se va agita. In aceste momente, ar fi ideal sa il scoti putin din mediul respectiv si sa ii fredonezi ceva, sa incerci sa il linistesti. In urma studiilor, specialistii din domeniu subliniaza faptul ca copilul in saptamana 18 de viata prefera sa i se cante pe un ton mai ridicat dar mai lent, decat o faci poate in mod normal. Daca copilul in saptamana 18 de viata este tinut in brate si aveti si contact vizual, ar fi foarte indicat sa existe din partea ta si expresivitate, deoarece cu siguranta va fi fascinat de mimica fetei tale, de miscarea buzelor.

Bebelusii iubesc sa li se cante, se linistesc atunci cand persoanele dragi le fredoneaza unele melodii si atunci de ce sa nu profitam de acest lucru? Stiu ca nu toti avem acest talent de a canta foarte bine si foarte corect dar credeti-ma, copii oricum nu observa greselile noastre sau momentul in care poate falsam. Pentru ei este important ca muzica sa le linisteasca sufletul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 1 =