Copilul in saptamana 19 de viata

copilul-in-saptamana-19-de-viataPotrivirea sunetului cu miscarea este ceva caracteristic pentru copilul in saptamana 19 de viata. Daca pana in aceasta perioada bebelusul a fost foarte atent la sunetele din jurul sau, copilul in saptamana 19 de viata incepe deja sa acorde atentie si locului din care vine sunetul, locului in care te afli tu atunci cand ii vorbesti.

Este uimitor cum copilul in saptamana 19 de viata este foarte atent la tot ce se intampla in lumea din jurul sau si reuseste sa gestioneze, sa prezica sau sa dea sens intamplarilor. In momentul in care vorbesti cu bebelusul tau, trebuie sa fii constient sau constienta de faptul ca acuma el nu este atent doar la vocea ta ci si la modul in care iti misti buzele, la modul in care gesticulezi, daca faci acest lucru. Pentru copilul in saptamana 19 de viata sunt foarte importante interactiunile fata in fata. Aceste interactiuni il ajuta sa isi dezvolte aceste abilitati de a face legaturi intre sunete si ceea ce vede. In momentul in care mama vorbeste cu bebelusul dar este cu spatele, copilul nu are ocazia de a exersa din nou capacitatea lui de a realiza legaturi. Specialistii ne spun ca si in momentul in care copilul incepe sa vorbeasca, el invata mult mai repede cuvinte noi daca vizualizeaza si buzele in miscare, potrivit cu cuvintele pe care le aude. Copilul in saptamana 19 de viata este preocupat asadar de asocierea sunetului cu miscarea si este recomandat sa il lasi sa te vada atunci cand vorbesti cu el. In felul acesta, el iti va recunoaste mult mai usor vocea ta. Tot in aceasta perioada, copilul in saptamana 19 de viata invata multe alte tipare de sunete care il vor ajuta in viitor. De exemplu, atunci cand mama se apropie de copil si apoi se indeparteaza de el, micutul invata deja sunetul pasilor atunci cand cineva vine inspre el sau pleaca de la el. Daca il asteptati afara pe tata cand vine de la servici, copilul poate sa invete sunetul pe care il face masina atunci cand tata ajunge acasa. Copilul in saptamana 19 de viata este capabil sa invete cateva tipare de sunete care il vor ajuta foarte mult atunci cand va creste si va intra in contact cu lumea. Cum se poate explica acest lucru? De exemplu, atunci cand se va apropia de peronul de la gara si trenul va veni catre el, copilul va reusi sa anticipeze acest lucru, va recunoaste sunetul apropierii trenului.

Este foarte important pentru copilul in saptamana 19 de viata sa aiba o persoana care sa comunice mereu cu el. Va mai spuneam eu si in alte articole ca exista parinti care  pur si simplu nu comunica cu copii lor, iar mai tarziu sunt surprinzi de ce acestia sunt atat de antisociabili. Vorbiti cu micutii vostri, si mai mult decat atat, este indicat sa ii lasati sa vada miscarea buzelor cand faceti acest lucru, sa vada mimica fetei, sa vada gesturile voastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three + fifteen =