Copilul in saptamana 2 de viata

copilul-in-saptamana-2-de-viataDaca in prima saptamana a reusit sa ne uimeasca in fiecare zi, copilul in saptamana 2 de viata continua sa faca acest lucru. Deja in a doua saptamana suntem obisnuiti unii cu altii, ne cunoastem deja foarte bine si avem mai multa incredere unii in altii. Ba mai mult decat atat, poate pana in acest moment am reusit sa ne facem si un program cat de cat stabil, reusind sa avem si momente de relaxare, de joaca, alaturi de bebelus.

Ce este specific pentru copilul in saptamana 2 de viata?  Acesta reuseste sa ne copieze miscarile gurii. Cred ca nu exista bucurie mai mare pentru parinti decat sa vada ca bebelusul lor incepe sa comunice cu ei, ba chiar sa se faca inteles. Copilul in saptamana 2 de viata incearca deja sa imite fetele parintilor, atunci cand va strambati la el. Incercati doar, si veti vedea cum acest lucru va va aduce zambetul pe buze. Specialistii ne spun ca un bebelus de aceasta varsta este mult mai dotat decat credem noi, in general. Daca ii scoti limba, vei vedea ca si el va incerca sa faca acelasi lucru, si nu va fi doar un accident. Cercetatorii din domeniu ne confirma aceste lucru dupa o serie de cercetari.  Copilul in saptamana 2 de viata, spun ei, chiar daca nu se vede pe sine, se gandeste ca trebuie sa fie asemanator celor care il privesc si de aici apare dorinta de a face ceea ce fac parintii, sau cei din jurul lui.

Da, stim cu totii ca am trecut si noi prin aceasta faza. Copilul in saptamana 2 de viata incepe sa imite gesturile celor din jurul lui iar aceasta etapa, nu stim exact cand se termina. Tocmai de aceea parintii trebuie sa fie foarte atenti la ce spun si ce fac, deoarece micutii sunt foarte atenti si incearca sa asimileze toate gesturile parintilor. Va va veni sa radeti, dar chiar si scobitul in nas apare ca urmare a imitarii unor gesturi, asadar atentie mare la actiunile voastre. Puteti incerca exercitiul cu limba. Copilul in saptamana 2 de viata va reusi sa va imite insa trebuie sa aveti rabdare. Stim cu totii ca fiecare copil este diferit in felul sau si in ceea ce priveste timpul de reactie. Incercati sa stati cat mai aproape de el, suficient de aproape cat sa va vada destul de bine, scoateti limba si asteptati cateva secunde. Veti observa cu siguranta cum va incerca din rasputeri sa faca acelasi lucru ca si voi, si unii dintre ei chiar vor reusi.

Copilul in saptamana 2 de viata ne uimeste tot mai mult si ne aduce, cu fiecare zi, zambetul pe buze. Cred ca nu exista bucurie mai mare in aceasta lume decat sa fii parinte si desi uneori este dificil si ai nevoie de foarte multa rabdare, cred ca nici un efort nu este prea mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

19 − seven =