Primul an de viata pe saptamani

Copilul in saptamana 20 de viata

copilul-in-saptamana-20-de-viataCopilul in saptamana 20 de viata devine din ce in ce mai constient de ceea ce se intampla in jurul sau, de obiectele care se misca pe langa el. Specialistii subliniaza insa faptul ca in aceasta perioada, copilul in saptamana 20 de viata este mult mai atent la miscarea pe care o observa in randul oamenilor, decat in ceea ce priveste obiectele inconjuratoare.

Ba mai mult decat atat, cei care studiaza acest domeniu afirma faptul ca deja copilul in saptamana 20 de viata poate face diferenta foarte bine intre oameni, care se misca singuri si obiectele din jurul lui, care sunt neinsufletite si care bineinteles sunt in miscare doar atunci cand o persoana le impinge, le arunca, le trage. Mie mi se pare destul d einteresant acest subiect. E ca si cum, daca ar putea vorbi, un copil de 5,6 luni ar putea sa iti spuna foarte clar faptul ca o papusa nu poate sa se miste singura, nu fara ajutor sau fara baterii. Poate va intrebati cu ce ne ajuta pe noi aceste lucruri, sau care sunt avantajele pentru copilul in saptamana 20 de viata care poate face aceste diferente. Daca copilul in saptamana 20 de viata poate face diferente intre miscarea obiectelor, a lucrurilor si miscarea oamenilor, atunci cand vor vedea o prima miscare a ceva ei vor reusi sa o „puna” intr-o categorie. Cred ca este foarte important pentru copilul in saptamana 20 de viata sa poata realiza acest lucru si de aceea este indicat ca noi sa facem in acest sens exercitii cu ei. Ne apropiem de ei, ne indepartam, dupa care incercam sa apropiem de ei un obiect, pe care apoi bineinteles il si indepartam.  Daca facem acest lucru, copilul in saptamana 20 de viata va putea fi in stare sa prezica urmatoarele miscari ale unui obiect, de exemple, si asa cum stie el, va putea sa isi organizeze lumea in care traieste, va putea sa isi faca  o idee despre ea. Copilul in saptamana 20 de viata este deja foarte inteligent, foarte atent, foarte captivat de tot ceea ce este in jurul lui. Deja el poate incepe sa inteleaga care dintre jucariile sale au nevoie de baterii, sau care trebuie trase, pentru a se pune in miscare. Poate ca inca nu va reusi sa inteleaga diferenta intre zborul pasarilor, care zboara pe cont propriu si un avion, care are nevoie d emoto pentru a putea zbura, insa cu siguranta copilul in saptamana 20 de viata va fi fascinat de miscare, mai ales de miscarile neobisnuite. Este foarte interesant sa observi cum un copil atat d emic poate face diferenta intre ceva de este viu, adevarat, si ceva nu nu este viu.

Copilul in saptamana 20 de viata este fascinat de lumea din jurul sau, si in acelasi timp, el ne fascineaza pe noi prin aptitudinile sale care se dezvolta in fiecare zi tot mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + two =