Copilul in saptamana 22 de viata

copilul-in-saptamana-22-de-viataCopilul in saptamana 22 de viata stie deja sa faca adunari si scaderi. Nu va ganditi acuma ca poate sa calculeze cat e 2 plus 3 sau 5 minus 4 insa, in mintea lui, reuseste sa isi dea seama de unele lucruri.

Daca de exemplu are in fata lui doua jucarii si una dintre ele dispare, copilul in saptamana 22 de viata reuseste sa isi dea seama de acest lucru. Copilul in saptamana 22 de viata isi da seama cand intr-o incapere sunt mai multi oameni, sau cand o parte dintre acestia pleaca.  Copilul in saptamana 22 de viata reuseste sa observe momentul in care unul dintre parinti merge la servici, si ramane doar cu mama, de exemplu. El si-a dat seama ca tata a plecat, ca nu il mai vede prin apropiere. Si mie mi se pare incredibil, insa oamenii care studiaza acest domeniu  confirma faptul ca copilul in saptamana 22 de viata reuseste sa faca aceste deosebiri. Nu exista concursuri si olimpiade de matematica pentru copii de aceasta varsta, insa este umitor cat sunt ei de receptivi. Ce am putea face, pentru a le dezvolta aceasta capacitate de a „calcula” si observa? Putem incerca sa facem exercitii. Copilul in saptamana 22 de viata cu siguranta va fi foarte receptiv. Incerca de exemplu, sa asezi 3 portocale intr-un bol, sau pur si simplu pe masa. Dupa ce esti sigur ca copilul in saptamana 22 de viata a studiat foarte bine fructele, incearca sa iei unul dintre ele, astfel incat sa ramana doar doua portocale pe masa. La un moment dat, prin mimica fetei lui, vei observa ca el de fapt a inteles ce se intampla. Copilul in saptamana 22 de viata nu stie sa calculeze ca pe masa au fost 3 portocale si acum au ramas doar doua, dar cu siguranta isi da seama ca sunt mai putine decat erau la inceput. Cu timpul, copilul va avea capacitatea de a numara obiectele insa pana atunci, acest exercitiu este recomandat. In timp ce va jucati astfel, poti numara obiectele cu voce tare. Daca faci acest lucru de fiecare data, cand va incepe sa invete sa numere, va fi mult mai usor pentru el. Copilul in saptamana 22 de viata este o adevarata minune si parca deja intelege ce vorbesti cu el. Nu poate sa raspunda inapoi, insa prin privirile si zambete lui, el comunica.

Din acest motiv, timpul pe care il petrecem alaturi de copilul in saptamana 22 de viata este foarte important. El are nevoie de atentia noastra, de jocurile noastre, de comunicarea noastra, si veti observa ca astfel, va progresa mult mai repede. Multi parinti nu sunt constienti de capacitatea copilului in saptamana 22 de viata si poate din acest motiv nici nu pun accent pe activitatile care ar putea sa il ajute in dezvoltarea sa. Copilul in saptamana 22 de viata este insa foarte receptiv, si este din ce in ce mai atent la ceea ce se intampla in jurul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × 1 =