Primul an de viata pe saptamani

Copilul in saptamana 34 de viata

copilul-in-saptamana-24-de-viataCopilul in saptamana 34 de viata se dezvolta din ce in ce mai mult. Ce este specific in aceasta perioada, este dezvoltarea simtului de disparitie a obiectelor din jurul sau. Copilul in saptamana324 de viata reuseste deja sa constientizeze faptul ca poate nu mai vede un obiect sau o jucarie din cauza ca este acoperita de o patura, sau de un alt obiect.

Cand copilul in saptamana 34 de viata ajunge la aceasta maturitate, constientizam si noi faptul ca joaca de-a “cucu-bau” nu a fost tocmai in zadar. Cu siguranta fiecare dintre parinti a practicat aceasta activitate de cateva zeci de ori, sau chiar de cateva sute de ori pana in aceasta perioada. Pe langa faptul ca acest joc cu siguranta a distrat copilul de-a lungul timpului, el a invatat si o lectie importanta: l-a facut sa inteleaga faptul ca lucrurile sau oamenii continua sa existe, chiar si atunci cand el nu ii vede. Acum, copilul in saptamana 34 de viata continua sa progreseze si sa invete faptul ca daca o jucarie este acoperita de o patura, de exemplu, ea continua sa existe, este tot acolo, doar ca nu e vizibila. Este interesant cum va incepe sa se joace el de-a “cucu-bau” cu diferite obiecte sau jucarii; le va tot acoperi si le va descoperi, tocmai pentru a se distra, dar si pentru a se convinge ca intr-adevar, ele continua sa existe. Copilul in saptamana 34 de saptamani ne demonstreaza inca o data faptul ca pana si cele mai mici gesturi, ii sunt de folos in viata. Sunt sigura ca atunci cand ati inceput sa va jucati cucu-bau cu el, nu v-ati gandit atat de departe incat sa credeti ca intr-o zi aceasta activitate ii va fi atat de folositoare. Ei, iata ca a venit si ziua respectiva. Datorita acelui joc, copilul in saptamana 34 de viata reuseste sa inteleaga faptul ca obiectele continua sa existe, chiar daca sunt ascunse undeva. Nu trebuie sa incetam sa ne jucam cu el cucu-bau. Putem sa continuam sa facem acest lucru, sa ne jucam atat noi, ca oameni, cat si cu obiecte din jurul lui. Este uimitor cum copilul in saptamana 34 de viata reuseste sa isi sedimenteze atatea cunostinte si informatii despre ce se intampla in jurul sau. Trebuie sa profitam de aceasta ocazie, si sa facem exercitii in fiecare zi cu el, in acest sens.

Copilul in saptamana 34 de viata intelege deja altfel lumea din jurul sau. Noi trebuie sa fim din ce in ce mai atenti de modul in care ne comportam, modul in care actionam, modul in care vorbim sau gesticulam. Cu timpul, el va incerca sa reproduca tot ceea ce vede si aude.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 2 =