Copilul in saptamana 26 de viata

copilul-in-saptamana-26-de-viataCopilul in saptamana 26 de viata isi da seama foarte repede de modul in care se misca obiectele in jurul lui. Copilul in saptamana 26 de viata are o evolutie a creierului cu adevarat spectaculoasa. El poate sa cantareasca deja in jur de 7,2 kg si sa aiba aproximativ 67 cm in inaltime.

El reuseste sa observe cum unele lucruri care se afla in miscare preiau locul si pozitia multor obiecte care sunt stationare. Daca pana acum bebelusul doar observa obiectele si nu analiza foarte mult situatiile, copilul in saptamana 26 de viata incepe sa ia in calcul mult mai multe lucruri. La sase luni si jumatate, copilul reuseste sa ia in calcul dimensiunea obiectului stationar, dimensiunea obiectului care se afla in miscare si chiar distanta pe care obiectul stationar poate sa o parcurga dupa ce este lovit de cel aflat in miscare.

Copilul in saptamana 26 de viata ar putea deja sa stea singur, sau sa stea in picioare, daca este ajutat de cineva. Daca sta undeva in fundulet si se dezechilibreaza, unii copii, chiar si la aceasta varsta, pun repede mana jos, pentru a se putea sprijini. In aceasta perioada, nici nu se mai pune problema cu biberonul, deoarece copilul in saptamana 26 de viata este stapan pe situatie si reuseste sa il tina singur. Si chiar daca reuseste sa il tina singur, e posibil ca in aceasta etapa bebelusul sa se plictiseasca de biberon. Deja copilul in saptamana 26 de viata este din ce in ce mai activ si sunt sigura ca veti observa o multime de julituri la el. Nu trebuie sa va speriati, este o etapa prin care toti parintii si copiii trebuie sa treaca. Daca observati o astfel de julitura, puteti sa puneti o punga de gheata  sau o carpa rece, insa atentie mare cand aplicati acestea pe pielea bebelusului.  In aceasta perioada vom putea observa cum copilul in saptamana 26 de viata iubeste sa strige, sa faca vocalize. Sa nu va mirati daca la un moment dat il veti surprinde incercand sa imite sunete pe care voi le faceti. Este ceva specific acestei etape de dezvoltare. Chiar daca se subintelege faptul ca el nu intelege ce vorbeste sau ce inseamna sunetele pe care le scoate, este important pentru el sa comunicam cu el, sa il incurajam.

Copilul in saptamana 26 de viata este o adevarata minune, un pui de om care incet incet ne invata sa ne bucuram si sa iubim tot ceea ce avem, tot ceea ce ni se intampla. Daca ne uitam cu cata bucurie priveste el o minge, ar trebui sa ne rusinam de faptul ca noi asteptam doar lucruri marete, fara sa ne mai bucuram si de lucurile mici din vietile noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × 1 =