Copilul in saptamana 28 de viata

copilul-in-saptamana-28-de-viataCopilul in saptamana 28 de viata are deja o personalitate puternica. Mai mult decat atat, copilul in saptamana 28 de viata incepe sa fie din ce in ce mai sensibil la conflictele din jurul sau.

Chiar daca poate ni se pare imposibil si ne gandim ca un copil de 7 luni nu ar putea fi capabil de asa ceva, copilul in saptamana 28 de viata poate sa simta cand esti suparat, frustrat, si uneori realizeaza faptul ca te macina unele lucruri ce nu au legatura cu el. In aceasta etapa, “antenele emotionale” ale copiilor sunt deja foarte bine reglate. Copilul in saptamana 28 de viata este capabil sa faca diferenta intre o fata vesela si una trista ba chiar reuseste sa isi dea seama de acest lucru din vocea unei persoane.  Daca mama este suparata dar pe fata ei nu se vede neaparat acest lucru, copilul in saptamana 28 reuseste sa “detecteze” aceasta emotie din vocea mamei. Copilul in saptamana 28 de viata reuseste sa simta emotiile care apar intre oamenii din jurul lui, chiar daca aceste emotii nu au deloc legatura cu bebelusul. Daca mama si tata s-au certat si sunt suparati, copilul reuseste sa simta intr-o oarecare masura aceasta tensiune. Ne vine sa credem sau nu, copilul la 7 luni, reuseste sa inteleaga starea emotionala a familiei. El reuseste sa simta atunci cand mama si tata sunt cu adevarat feiciti, dar din pacate simt si cand lucrurile stau invers. Asadar, cred ca este important sa avem grija la sentimentele noastre si sa ne rezolvam problemele cand inca sunt proaspete, pentru a nu amplifica tensiunea. Stiu ca este un subiect interesant si este cu adevarat incredibil sa ne gandim la faptul ca copilul in saptamana 28 de viata reuseste sa inteleaga emotiile din casa lui. El stie in acest moment sa citeasca starea de spirit a acestui om in functie de mimica sau vocea lui. Poate pentru inceput copilul va crede ca toate aceste stari au legatura cu el insa cu timpul, bineinteles ca va reusi sa inteleaga faptul ca oamenii pot sa fie tristi sau fericiti si din alte motive. Nu stiu daca pana in acest moment v-ati gandit serios la cat de tare poate fi afectat un copil, in functie de starea de spirit a parintilor. Din punct de vedere emotional, copilul in saptamana 28 de viata poate plange sau poate incepe sa fie stresat, agitat, iar din punct de vedere fizic se pot manifesta modificari ale ritmului cardiac sau a tensiunii arteriale. Ce trebuie sa faca parintii? Cred ca suntem cu totii constienti ca noi trebuie sa ne protejam copii! Pe cat posibil, este indicat ca parintii sa isi resolve conflictele nu de fata cu copilul.

Este important sa stim sa aplanam un conflict, sa stim sa il rezolvam fara cearta ci poate cu o discutie amiabila. Sunt sigura ca daca incercam sa ne protejam copilul in saptamana 28 de viata in acest fel, va fi bine si pentru el, dar si pentru noi, ca parinti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

16 − nine =