Primul an de viata pe saptamani

Copilul in saptamana 29 de viata

copilul-in-saptamana-29-de-viataCopilul in saptamana 29 de viata devine foarte usor irascibil. Daca te gandesti sa iti schimbi bona, in cazul in care ai una, sau daca te gandesti sa schimbi cresa la care copilul in saptamana 29 de viata a mers pana acum, poti sa te astepti la putina agitatie. Pentru copilul in saptamana 29 de viata, orice schimbare cat de cat majora il va provoca sa fie morocanos.

Pana la aceasta varsta, copii isi amintesc de oamenii pe care i-au mai vazut, sau de locurile care li se par cunoscute. Copilul in saptamana 29 de viata se simte foarte confortabil in locuri pe care le stie deja, sau in compania persoanelor cunoscute. Tocmai din acest motiv, cand au loc schimbari mari din aceste puncte de vedere, ei sunt putin agitati. Va spun aceste lucruri deoarece am intalnit parinti care pur si simplu nu intelegeau de ce copiii lor reactionau ciudat intr-o anumita situatie.  De ce nu vroiau sa mearga in brate la persoane straine? De ce daca suntem la cineva in vizita ne este foarte greu sa il facem sa doarma? Noi, oamenii maturi, beneficiem de “un filtru” care ne ajuta sa ne ascundem frustrarile, atunci cand dorim acest lucru. In cazul bebelusilor,  ei nu au inca acest filtru. Nu au destule experiente de genu, care sa ii ajute in a ascunde situatiile stresante. Din acest motiv, copilul in saptamana 29 de viata poate manifesta teama, cand vine vorba de persoane sau locuri straine. Copilul in saptamana 29 de viata pur si simplu isi exprima parerea, in modul in care stie el in acest moment, in legatura cu o anumita situatie. Sunt sigura ca si noi, la randul nostru, cand am fost de varsta lui, ne-am comportat la fel. Diferenta a fost ca mamele noastre cu siguranta nu au stiut cu ce ne confruntam, nefiind atatea studii realizate si atata acces la informatie. Cred ca este important sa cunoastem frustrarile bebelusilor. Cred ca este important sa stim de ce copilul in saptamana 29 de viata este mai irascibil decat a fost poate pana acum. Daca de exemplu, incerci sa schimbi bona pe care a avut-o pana acum, trebuie sa intelegi ca e normal ca in primele zile sa fie mai dificil. Copilul in saptamana 29 de viata se va relaxa, cu siguranta, dupa cateva zile petrecute cu acea persoana straina care la un moment dat, va deveni cunoscuta si de incredere, pentru el. Exista si exceptii, in care copilul e foarte sociabil si nu are nici o problema daca i se schimba bona. Acesta cazuri sunt foarte fericite insa eu am vrut sa subliniez faptul ca daca in cazul vostru nu se intampla asa, e perfect normal, copilul reactioneaza normal, fata de persoanele necunoscute.

Copilul in saptamana 29 de viata isi impune din ce in ce mai mult personalitatea iar noi trebuie sa ne obisnuim cu aceasta idee. In alta ordine de idei, putem invata sa ne cunoastem copilul mai bine, sa vedem cum reactioneaza in unele situatii si sa incercam sa intelegem ca are si el frustrarile lui, specifice varstei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 20 =