Copilul in saptamana 32 de viata

copilul-in-saptamana-32-de-viataCopilul in saptamana 32 de viata este deja un bebelus mai mare, pentru ca fie va vine sa credeti, fie nu va vine sa credeti, are deja aproape 8 luni. Copilul in saptamana 32 de viata este deja capabil sa stea in picioare daca il tine cineva de mana sau daca se sprijina de ceva, poate sa ia in mana obiecte din ce in ce mai grele, stie sa bata din palme, se taraste foarte usor, este asadar un copil in adevaratul sens al cuvantului, si nu mai prea este un bebelus.

Copilul in saptamana 32 de viata este foarte activ si reuseste sa se deplaseze destul de mult. Din acest motiv, ar fi foarte bine ca parintii sa fie atenti la aranjarea casei lor astfel incat zonele in care copilul are acces sa fie sigure, sa nu i se poata intampla nimic rau. Poate nu ne dam seama dar mediul inconjurator poate fi destul de periculos, pentru bebelusi. Imi povestea cineva odata cum un copilas de aproximativ 8 luni “se plimba” prin casa, a ajuns la un dulap cu haine si a inceput sa  traga de un sertar, sertar care in scurt timp a cazut peste el. De asemenea, cand vine vorba despre aranjarea casei in asa fel incat sa nu existe, pe cat posibil, nici un pericol pentru copilul in saptamana 32 de viata, trebuie sa discutam despre ghivecele cu flori. Stiu ca sunt multe mamici care iubesc plantele si cu siguranta au o multime de ghivece acasa, insa atunci cand bebelusul incepe sa se plimbe singur prin casa si sunt momente in care nu mai e in aceeasi incapere cu noi, trebuie sa fim foarte atenti. Ghivecele cu flori ar fi foarte bine ridicate undeva la o inaltime la care copilul sa nu ajunga, pe diverse dulapuri sau pe pervazele de la geam. Copilul in saptamana 32 de viata incepe sa aiba deja nevoie de spatial lui de joaca. Asadar, daca aveti un asemenea copilas, puteti sa incepeti sa va reorganizati spatial din casa. In curand copilul va fi in stare sa umble si el ca un om mare, si atunci cu siguranta va inspeta si explora fiecare coltisor. Copilul in saptamana 32 de viata este un copil foarte activ, cum spuneam si la inceput articolului. Parintii trebuie sa se inarmeze cu multa rabdare. In aceasta perioada copilul in saptamana 32 de viata iubeste sa se plimbe si cum inca nu poate singur, are nevoie de ajutor. Noi trebuie sa fim acolo, langa el, pentru a-i satisfice aceasta placere si pentru a-l ajuta sa invete sa umble cat mai repede.

Copilul in saptamana 32 de viata ne invata inca o data despre cat de repede tece timpul. Din pacate, uneori am vrea sa stea in loc dar nu se poate. Timpul tace, timpul trece si realizam faptul ca imediat avem copii mari, care se pregatesc de gradinita sau chiar de scoala. Incercati sa va bucurati de aceasta perioada cat mai mult.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2 × five =