Copilul in saptamana 35 de viata

copilul-in-saptamana-35-de-viataLa aproximativ 9 luni, copilul in saptamana 35 de viata are nevoie de sprijinul nostru poate mai mult ca oricand. Stim cu totii ca aceasta perioada este o perioada de mari transformari si realizari, pentru el, in care este foarte indicat ca noi sa ii fim alaturi.

Copilul in saptamana 35 de viata va incerca de multe ori sa se ridice in picioare, din mersul de-a busilea.  El este inca destul de micut, nu stie sa isi controleze foarte bine corpul si din acest motiv, are nevoie de ajutorul nostru. Cand vedem ca incearca din raspunteri este bine sa ii sarim in ajutor. Apoi, dupa o vreme, bineinteles ca va trebui sa il lasam sa se descurce si singur, insa pentru a prinde curaj, are nevoie de noi.  Acesta este unul dintre cele mai mari orbiective de pana acum, cu care copilul in saptamana 35 are de a face, si vrem cu totii sa fie un adevarat succes, nu? Este interesant cat de repede trece timpul. Daca ne gandim bine, parca acum cateva luni, cand l-am adus acasa, dormea toata ziua in timp ce astazi este plin de energie si foarte activ, gata sa cucereasca parca intreaga lume. Cu timpul, observam cum i se dezvolta personalitatea, cum i se formeaza caracterul, cum bebelusul nostru se tranforma incet incet intr-un copil mare. Copilul in saptamana 35 de viata ne demonstreaza inca o data cat de mult isi doreste sa vorbeasca. Poate deocamdata inca doar bolboroseste niste cuvinte fara inteles, dar cu timpul, el isi va dezvolta foarte bine abilitatile lingvistice. Pentru a putea vorbi, copilul in saptamana 35 de viata trebuie sa inteleaga ce spun oamenii. Acesta este primul pas spre vorbire, si intelegerea, vine mult mai devreme decat vorbirea, de fiecare data. Ce este foarte important pentru copilul in saptamana 35 de viata? Sa ii fim alaturi, sa ne vada facand lucruri bune, sa priceapa ce e bine si ce nu e bine. Stiu ca e frustrant de multe ori atunci cand ai un copil mic si vezi ca toata casa ta e intoarsa. Adevarul este ca a o mentine curata necesita destul de mult efort. Nici nu ai pus bine jucariile la loc, ca deja sunt iarasi imprastiate in toata casa, nu? Cu toate acestea, copilul va actiona si el in conformitate cu ceea ce vede. Daca el creste intr-o casa dezordonata, care niciodata nu pare asezata la locul ei, isi va forma un astfel de caracter. Daca va vedea insa interesul tau pentru a o mentine, bineinteles atat cat este posibil, curata, ingrijita, ordonata, va intelege cat de important este acest aspect.

Copilul in saptamana 35 de viata intelege foarte multe lucruri si invata la fel de multe lucruri. Va mai spuneam eu despre capacitatea uimitoare de invatare pe care bebelusii o au. Nici nu ne dam seama din cate situatii invata el lucruri noi, in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2 × 5 =