Copilul in saptamana 38 de viata

copilul-in-saptamana-38-de-viataParca saptamanile trec ca prin vis, si copilul in saptamana 38 de viata ne demonstreaza inca o data acest lucru! Uneori ne dorim ca timpul sa treaca mai repede. Eu cel putin, cand nici bine nu a inceput ziua de luni, deja ma gandesc la cea de vineri si uite asa mi-as dori sa treaca mai repede saptamana. Cand imi dau seama insa ca intr-adevar trece mult prea repede timpul si parca nu avem timp sa facem tot ce ne-am dori, uneori acest lucru ne mai pune pe ganduri.

Copilul in saptamana 38 este pregatit sa ne dea inca o lectie. Nu stiu daca ati observat, dar noi ne folosim de o multime de obiecte in fiecare zi: fie ca este vorba despre periuta de dinti, de maturi, linguri, sau orice alte obiecte de prin casa. Despre cei care fac acest lucru, se spune ca ar avea un semn de inteligenta distinctiv. Copilul in saptamana 38 de viata ne intrece insa in inteligenta. Copilul in saptmana 38 de viata incepe sa foloseasca obiectele din jurul sau pentru a-si atinge propriile scopuri. Daca de exemplu vede o jucarie cu care ar vrea sa se joace pe patura, insa patura este destul de departe. Ar putea foarte usor sa mearga pana la patura, dar avand in vedere ca jucaria se afla chiar in celalalt capat, copilul in saptamana 38 de viata reuseste sa isi dea seama ca ar putea trage patura spre el! Nu stiu daca am stat vreodata sa ne gandim la inteligenta pe care o poate avea copilul in saptamana 38 de viata insa acest exemplu cred ca este destul de clar! Daca observam obiceiuri mai ciudate in care copilul in saptamana 38 de viata prefera sa se joace cu oale si obiecte de bucatarie decat cu cele de la el din camera, nu trebuie sa il certam. Noi putem sa il ajutam in a-si dezvolta aceasta latura si capacitate de a se folosi de orice obiecte, pentru a-si atinge scopul. Stiu ca unele lucruri vi se par exagerate insa cu timpul, dupa un an de zile deja, copilul ar putea fi in stare sa isi scoata mingea de sub pat, cu o umbrela. Inteligenta lui cu siguranta ne va surprinde in fiecare zi. In acest sens, este important sa ne ocupam de el, sa petrecem impreuna timp de calitate, sa il punem in tot felul de situatii in care este nevoit sa se descurce singur si sa gaseasca solutii la probleme. Copilul in saptamana 38 de viata este deja foarte inventiv si pe masura ce zilele trec aceasta latura a lui se va dezvolta. Copilul in saptamana 38 de viata este deja un copil mare, are o multime de experiente si incepem sa invatam si noi lucruri de la el, nu doar el de la noi.

Copilul in saptamana 38 de viata ne copleseste cu capacitatea lui de a se descurca, de a rezolva unele lucruri cu ajutorul obiectelor din jurul sau. Dar cum spuneam si mai devreme, pentru o dezvoltare buna si sanatoasa si in continuare, copilul are nevoie de timpul nostru, de exemplul nostru!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two × two =