Primul an de viata pe saptamani

Copilul in saptamana 39 de viata

copilul-in-saptamana-39-de-viataCopilul in saptamana 39 de viata are deja ocazia sa “faca cunostinta” cu cresa. Exista multe mamici care se intorc la servici destul de repede si atunci fie apeleaza la o bona, fie apeleaza la o cresa. Daca copilul in saptamana 39 de viata a fost obisnuit pana acum cu o bona dar aceasta nu mai este disponibila, s-ar putea ca singura ta sansa sa fie o cresa.

Ce vreau sa subliniez e faptul ca nu trebuie sa fim surprinsi daca copilul in saptamana 39 de viata va plange, cand il vom lasa la o cresa. El este obisnuit cu un mediu si dintr-o data, se afla intr-unul cu totul si cu totul strain. Pana la urma, cred ca toata mamele au o reticenta atunci cand trebuie sa lasa copilul in saptamana 39 de viata la o cresa, deci putem intelege agitatia copilului. Cercetatorii au tot facut stidii in acest domeniu si concluziile pe care ei le-au tras sunt destul de interesante. Copilul in saptamana 39 de viata este dependent de mama lui. Pana acum, avand in vedere ca a petrecut destul de mult timp cu ea, este obisnuit sa simta dragoste in jurul sau, dragoste cum doar o mama o poate oferi. De asemenea, copilul in saptamana 39 de viata are fata de mama lui incredere, stie ca aceasta il ingrijeste cu mare atentie de fiecare data. Cu timpul, copilul in saptamana 39 de viata va invata sa aiba incredere si in alti oameni din jurul sau, insa trebuie sa avem rabdare. Este normal ca pentru inceput sa se simta singur si strain, intr-o institutie cu care nu este obisnuit. Pentru copilul in saptamana 39 de viata, parintii sunt siguranta lui. Aceasta relatie , aceste sentimente si emtotii vor fi din ce in ce mai puternice din momentul in care el va incepe sa mearga de-a busilea.  Va merge singur, insa daca il urmaresti, copilul intotdeuna te va urmari cu privirea, sa vada daca esti in apropierea lui, daca esti gata sa fii acolo, orice s-ar intampla. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri pe cat posibil ca acea cresa sau gradinita unde copilul in saptaman 39 de viata va merge sa fie de incredere. Poti descoperi acest lucru discutand pur si simplu cu personalul de acolo, sau cu parintii care de asemenea ii duc pe micutii lor la cresa. Stiu ca este un moment destul de dificil pentru fiecare mamica, stiu ca este un pas important si decisiv pentru copilul tau, insa uneori in viata nu avem de ales. Este foarte bine cand mamica reuseste sa stea acasa 2 ani de zile pentru a avea grija de copilul ei, insa multe dintre noi nu avem aceasta posibilitate. Multi patroni te preseaza si te ameninta ca poti sa iti pierzi locul de munca, daca nu te intorci cat de repede pozibil.

Copilul in saptamana 39 de viata are nevoie de toata sustinerea noastra si daca noi nu putem sa stam acasa cu el, sa il ingrijim, atunci ar fi indicat sa studiem foarte bine piata, sa alegem cresa cea mai potrivita, cu personalul cel mai calificat. Chiar daca uneori banii sunt mai mult, conditiile sunt importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − two =