Primul an de viata pe saptamani

Copilul in saptamana 45 de viata

copilul-in-saptamana-45-de-viataCopilul in saptamana 45 de viata ne va uimi din ce in ce mai mult cu abilitatile de care va da dovada. Copilul in saptamana 45 de viata ne va uimi in acelasi timp cu memoria pe care o are, imitand fie o multime din actiunile noastre, fie o multime de gesturi pe care le-am facut noi, candva.

Copilul in saptamana 45 de viata va incepe sa isi aminteasca oameni, obiecte, locuri pe care poate nu le-a vazut de multa vreme. Daca poate mergi intr-o zi la bunici si tu nu te gandesti ca nu isi aminteste foarte multe lucruri de prin casa bunicilor, cu siguranta vei fi surprinsa sa vezi cum copilul stie sa mearga exact inspre locul in care stie el ca sunt asezate jucariile. Mai mult decat atat, daca in urma cu ceva vreme bunica i-a arata cum se poate deschide cutia cu jucarii, copilul in saptamana 45 de viata va reusi sa faca singur acest lucru, sau cel putin va incerca, si isi va aminti modalitatea. Copilul in saptamana 45 de viata are o memorie deosebita. De fapt, copilul are o memorie deosebita chiar de cand este bebelus, chiar de cand este in burta mamicii. Nu degeaba specialistii ne spun ca trebuie sa avem mare grija chiar si ce vorbim, atunci cand suntem insarcinate, deoarece unele lucruri pot sa ii afecteze pe copii. De multe ori, chiar daca poate copilul nu recunoaste exact cuvintele, acestea ii sunt familiare, stie ca le-a mai auzit undeva. De asemenea, inca in primele luni de viata copilul incepe sa ne studieze atat de bine incat gesturile si cuvintele noastre sunt foarte importante. Nu trebuie sa ne certam de fata cu copilul in saptamana 45 de viata, nu trebuie sa facem gesturi rusinoase sau sa ne comportam urat, deoarece toate aceste gesture vor avea urmari asupra noastra, si a copiilor, bineinteles. Copilul in saptamana 45 de viata ne demonstreaza inca o data de memoria geniala pe care o are. Copilul in saptamana 45 de viata este extrem de constient de ceea ce se intampla in jurul sau, deja pricepe o multime de lucruri si de aceea parca trebuie sa fim din ce in ce mai atentia la vocabularul si comportamentul nostru. Inainte de a face sau a spune un lucru, gandeste-te la cum ai reactiona tu daca l-ai vedea pe el facand sau spunand lucrul respectiv? Daca tu crezi ca nu ti-ar place, atunci incearca sa te abtii, probabil este solutia cea mai buna.

Copilul in saptamana 45 de viata isi aminteste o multime de lucruri. Ajuta-l sa isi aminteasca doar lucruri ce pot sa ii dea o viata si educatie sanatoasa. Copilul in saptamana 45 de viata are nevoie de exemple clare, concrete, sanatoase, pe care sa le urmeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × two =