5 moduri de a reduce costurile vacantei de vara pentru adolescenti

Dupa luni de economisire, multi adolescenti isi iau binemeritata vacanta, utilizand banii proprii castigati din diferite comisioane si servicii sau pe cei ai parintilor lor. Dar banii se cheltuie usor si multi adolescenti se plang ca sunt costuri prea mari atunci cand doresti sa iti petreci vacanta cu prietenii departe de casa. Este important pentru adolescenti sa-si planifice excursiile din timp, sa anticipeze anumite costuri si sa ghiceasca care ar putea fi cheltuielile neprevazute, care ar putea sa ii lase cu buzunarele goale. Fie ca este o excursie cu cortul sau una de o saptamana pe o plaja a marii, planificarea inteligenta este foarte importanta pentru succesul vacantei in plan financiar.

[ad]

1. Calatoriti, atunci cand altii nu. Multor adolescenti le place ideea unui zbor in week-end, dar conform site-urilor de turism, una dintre cele mai bune zile pentru a cumpara bilete de avion este marti. In cazul in care nu se pot evita zilele de sambata si duminica acei adolescenti care vor calatori vor fi nevoiti sa scoata din buzunar cu cel putin 15% mai multi bani in weekend.

2. Impartiti costurile. Daca acesti adolescenti isi planifica o vacanta ce implica si dormitul la hotel, atunci ar putea sa imparta camera cu prietenii. Exista tipuri de camere cu trei, patru sau chiar mai multe paturi. Evident nu se mai beneficiaza de mult spatiu in camera dar se reduc mult costurile.

3. Calatoriti cu autobuzul. Nu plecati in vacanta cu masina deoarece veti cheltui mult pe combustibil, insa puteti opta pentru microbuze sau autobuze care au preturi ieftine pentru studenti.

4. Optati pentru destinatii mai putin cunoscute. Daca exista un loc foarte faimos, atunci cu siguranta multi adolescenti vor dori sa il viziteze. Insa aici se pot intalni capcane turistice. Destinatiile cele mai renumite sunt si cele mai scumpe. Cautati o alternativa in apropiere, care este mai putin costisitoare. Unele dintre cele mai bune destinatii de vacanta sunt cele mai putin vizitate. Multi adolescenti utilizeaza internetul ca instrument de cautare a unei destinatii, cautati locuri care sunt recomandate de catre alti adolescenti.

5. Stabiliti un buget. Faceti calcule inainte de a pleca la drum, stabilind si un buget, si aveti grija sa nu il depasiti pana la finalul vacantei. Tineti cont de cheltuieli necesare hranei, dormitului, suveniruri.
Ajutati-i pe adolescenti atunci cand isi fac un plan de calatorie. Oferiti sfaturi si indrumari, cereti-le sa respecte anumite reguli de conduita in societate, explicati-le ca nu vor putea conta pe un alt buget decat cel stabilit dinainte si asigurati-va ca locul in care isi vor petrece vacanta nu este periculos pentru adolescenti. Mentineti permanent legatura telefonica cu copiii adolescenti atunci cand pleaca singuri in excursii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

seventeen − 9 =