Animalul potrivit pentru copii

In momentul in care ne hotaram sa alegem un animal de companie pentru copii, trebuie sa avem in vedere daca copilul este pregatit pentru un animal, si in acelasi timp daca avem timp pentru el. Este bine sa discutam cu copiii ce animal isi doresc, sa-i facem constienti ca un animal este o raspundere, trebuie sa se ocupe de el si sa curete dupa el.

[ad]

Pentru copii animalul perfect este cel pe care il vad la televizor, in reclame sau in filmele de desene animate, iar daca nu este asa, sunt nemultumiti de aimalul ales, il chinuie sau il neglijeaza.

Inainte de a alege un animal pentru copii sa aveti in vedere si locul unde il veti tine, daca locuiti in apartament luati un animal care se adapteaza in interior, daca locuiti la curte, aveti mai multe posibilitati.

Daca copilul sufera de anumite afectiuni, daca este alergic, consultati medicul, alegeti impreuna un animal potrivit, sunt animale ca de exemplu pudelul, care este hipoalergenic, sau puteti alege animale cu care copilul nu intra direct in contact, ca de exemplu pestii sau broscute testoase.

Pisicile sunt mai putin sanatoase pentru copii, din cauza parului, mai ales daca sunt tinute in casa, va fi multa curatenie de facut si trebuiesc periate frecvent.

Pasarile, indiferent ca sunt papagali, perusi sau chiar puisori de gaina, fac multa galagie si mizerie, penele si puful pot produce de asemenea alergii, si poate nu sunt tocmai partenerii de joaca mult asteptati.

Daca alegeti pentru copii un caine, culegeti mai multe informatii despre rasele de caini potrivite pentru copii, daca locuiti in apartament alegeti un caine de talie mica, ca de exemplu bichon sau westi, iar daca locuiti la casa cei mai recomandati sunt labradorii sau golden retriveri.

Top cei mai buni caini pentru copii:

  1. pudel, este un caine hipoalergenic, este foarte vioi si jucaus, se ataseaza de intreaga familie, poate fi obisnuit cu usurinta sa-si faca treburile afara, se joaca mult cu mingea si ii place sa alerge
  2. golden retriver, este cainele ideal pentru copii, bland, rabdator, cu multa energie, iubeste copiii, dar este de talie mare si un apartament nu este tocmai locul ideal
  3. labrador, este foarte loial familiei, caine energic dar necesita multa atentie, altfel sufera, naparleste tot anul de aceea periatul este necesar zilnic
  4. mops, este un caine de talie mica, foarte jucaus, dar cam lenes, de aceea trebuie scos la plimbari lungi, are tendinta de obezitate
  5. beagle, este foarte jucaus, dar trebuie sa aiba un program strict al meselor, deoarece ii place sa manance mult, iar daca este deranjat de copii, il enerveaza

Indiferent de animalul pe care il alegeti pentru copii, aveti grija ca acesta sa nu fie violent, sa puteti lasa copilul cu el, sa asculte comenzile, iar pentru sanatatea lui si a familiei, cereti sfatul medicului veterinar referitor la vaccinurile pe care trebuie sa i le faceti si deparazitarile care sunt absolut necesare.

Pentru copii impuneti reguli stricte de igiena, dupa ce se joaca cu animalul sa se spele bine pe maini cu apa si sapun, iar animalul nu va fi primit la masa cu copilul.

2 comentarii la „Animalul potrivit pentru copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

16 − 11 =