Recreatie

Cateva sfaturi pentru drumetii alaturi de copii

drumetiiDaca tot a venit primavara si ne bucuram de vremea buna, cred ca putem incepe sa discutam si despre drumetii alaturi de copii. Stiu ca sunt unii parinti care adora iesirile in aer liber, care iubesc natura si care abia asteapta sa isi duca si copii in drumetii. Dupa o iarna destul de lunga, cu toate ca nu a fost foarte geroasa, dupa atata stat in casa, cred si eu ca abia asteptam cu totii sa iesim in natura. Insa atunci cand in drumetii avem alaturi si copii, trebuie sa avem niste reguli mai stricte, si trebuie sa le respectam, pentru a fi in siguranta.

Inca inainte de a pleca la drumetii, cred ca este foarte important sa le spui copiilor despre faptul ca trebuie sa ramana mereu pe langa tine. Aceasta este responsabilitatea lor, de a ramane mereu langa cei mari. De asemenea, in astfel de drumetii, parintii sunt obligati sa nu ii scape din ochi pe cei mici. Poate ca daca fiecare participant la drumetii isi va face treaba, excursia va fi un adevarat succes. Chiar daca nu vom alege drumetii periculoase, in aer liber se pot intampla multe lucruri si doar un moment de neatentie poate fi fatal pentru copii. Daca tot a venit vorba despre dificultatea traseului ales, trebuie sa tinem cont de varsta micutilor. Intotdeuna trebuie sa alegem un traseu pe care pana si cel mai mic membru al grupului sa fie in stare sa il duca la bun sfarsit. Scopul acestor drumetii nu trebuie sa fie altceva decat o plimbare, petrecerea timpului in aer liber. Cand alegi traseele pentru drumetii este bine sa alegi un traseu antrenant, pe langa un rau de exemplu, sau pe langa un lac, deci in nici un caz un teren accidental, plin de pietre si bolovani. Cum spuneam si anterior, aceste drumetii nu trebuie sa fie deloc periculoase, insa este bine sa fie diferite fata de plimbarile in parc, de exemplu. De asemenea, atunci cand pornim la drumetii alaturi de copii, este indicat sa mergem in locuri pe care le cunoastem deja, pe unde am mai fost, sau care sunt cel putin marcate. Nu cred ca este cazul sa facem pe eroii atunci cand copii nostri sunt alaturi de noi, si sa incercam sa descoperim locuri noi, trasee noi. Daca tot ne-am pornit la drumetii, cred ca acestea pot fi transformate si in excursii educative. Putem cauta flori, insecte, pasari, animale, frunze, si putem sa le explicam copiilor ce sunt acestea, care sunt rolul lor in natura, cum se numesc, etc. Tot la acest capitol, este bine sa le spunem ca nu toate plantele pot fi rupte sau atinse. Exista zone in care, atunci cand iesim la drumetii, putem intalnii plante otravitoare, de exemplu. Orice vad si orice vor sa atinga, este foarte important sa isi intrebe intai parintii. Copii obosesc in drumetii, si tocmai de aceea pauzele lungi si dese sunt recomandate. Atunci cand este cazul pentru hidratare si mancare, iar daca nu, cel putin pentru odihna.

Un ultim aspect pe care vreau sa il prezint atunci cand vine vorba despre drumetii alaturi de copii ar fi imbracamintea acestora. Cred ca stim cu totii ca aceasta trebuie adaptata in primul rand traseului, dar si vremii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × three =