Adolescentii si albirea dintilor

Albirea dintilor este un fenomen ce a luat amploare in ultimii ani, mai ales in randul tinerilor si adolescetilor. Majoritatea celor ce recurg la albirea dintilor o fac pentru un aspect mai placut al acestora, pentru un zambet mai stralucitor. Si tocmai de aceea acest fenomen este caracteristic generatiei tinere. Daca cineva isi face probleme mari legate de toate aspectele si detaliile care il caracterizeaza, acesta este cu siguranta adolescentul din ziua de azi!

Aproape oricine ar putea sa incerce macar o data albirea dintilor. Adevarul este ca nu costa foarte mult si nu necesita o procedura chirurgicala. Poate ca daca avea de-a face cu partea chirurgicala, nu mai erau atat de multi cei care apelau la albirea dintilor. Pentru a nu avea efecte secundare, sau pentru ca albirea dintilor sa aiba efect asupra noastra intotdeuna ar fi bine sa consultam un medic stomatolog, care ne va putea da cateva indicatii. Exista multi pacienti care cred ca folosind pastele pentru albirea dintilor, de fapt inseamna acelasi lucru cu procedura de albire a dintilor. Insa pastele respective de dinti nu fac altceva decat sa curete petele de pe dinti, dandu-le astfel un aspect mai deschis la culoare. Insa aceasta nu este albire cu adevarat.

Albirea dintilor nu este valabila daca pacientul are coronite, plombe, sau dinti falsi. Aceste lucrari nu vor putea beneficia niciodata de efectele albirii. Adolescentii “se dau in vant” dupa o albire, si ar face orice sa beneficieze de ea. Insa e important sa stie daca aceasta isi are sau nu rostul. Mai mult decat atat, adolescentii trebuie sa stie ca albirea dintilor are ca efecte secundare o sensibilitate mare a gingiilor si a dintilor, putand aparea dureri destul de mari in timpul procesului. Apoi, inainte de a trece la albirea dintilor, acestia ar trebui tratati: daca de exemplu exista carii, este indicat ca acestea sa fie plombate inainte de a incepe albirea dintilor. Daca exista persoane care au gingiile foarte sensibile, sau au diverse probleme cu acestea, ar trebui sa incerce sa evite acest procedeu. In acest caz, albirea ar putea fi destul de daunatoare, si situatia ar putea sa se complice. De aceea este intotdeuna recomandata vizita la un medic stomatolog, medic care ar putea sa ne analizeze si sa ne spuna daca este in regula sa facem procedeul de albire, sau nu. Mai ales, ca in functie de nuanta la care tinerii vor sa ajunga, este posibil ca procedeul sa trebuiasca repetat de cateva ori. Consumul alimentelor care pateaza sau coloreaza dintii, poate duce la aceasta varianta.

Uneori, albirea dintilor este binevenita. Alteori insa, aceasta ar fi bine sa fie evitata! Pentru ca toate lucrurile sa decurga normal, si sa nu avem surprize negative, este bine sa consultam intotdeuna un medic stomatolog!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

11 − six =