Cat de corect mancam fructele?

fructeleFructele sunt prezente in meniul fiecaruia dintre noi. Este adevarat la la unii fructele abunda, iar la altii apar doar din cand in cand. Cred ca toti suntem obisnuiti sa mancam fructele oricand, la orice ora din zi sau din noapte, fara sa tinem cont de nimic. Specialistii ne spun insa ca si aceste alimente trebuie consumate in anumite perioade si momente ale zilei, pentru a ne putea bucura de toti nutrientii si vitaminele pe care ni le ofera.

Ce este foarte important de retinut e faptul ca daca esti o persoana sanatoasa si nu ai probleme cu stomacul, atunci este bine sa mananci fructele inainte de masa. In astfel de cazuri, nutrientii sunt foarte bine absorbiti de catre corprul nostru. Acest lucru este valabil si pentru persoanele care vor sa slabeasca dar care, atentie, nu au probleme cu stomacul. Fructele consummate inainte de masa te ajuta sa scapi de senzatia de foame, insa in acelasi timp cresc aciditatea din stocma si de aceea, persoanele care au problem, trebuie sa evite consumarea lor inainte de masa. Indiferent de situatia in care te afli, exista cateva reguli care sa te ajute sa beneficiezi de calitatile pe care fructele le au asupra noastra.

In primul rand, fructele trebuie mancate cel putin cu o jumatate de ora inainte de masa propriu zisa. Daca faci parte din categoria de persoane care pot consuma fructele inainte de masa, ar fi bine, spre sanatatea ta, sa tii cont de aceasta regula. Daca esti o persoana care iubeste sportul, specialistii ne spun ca acestea ar fi foarte bine consummate inainte de a face efort. Pe langa faptul ca iti vor da energia de care ai nevoie, acestea vor duce la disparitia senzatiei de foame, fara a-ti simti stomacul plin. Ba mai mult decat atat, fructele ajuta la hidratarea organismului, iar atunci cand practici un anumit tip de sport, ai nevoie de hidratare. Daca esti genul de persoana care mananca fructele doar dupa masa, atunci ar fi bine sa astepti in jur de trei ore pana ar fi ok pentru organism sa consumi aceste alimente. Mancarea are nevoie de timp pentru a fi digerata, iar dupa o anumita perioada, nutrientii vor putea fi foarte bine absorbiti de organism. Specialistii ne spun ca fructele sunt foarte indicate sa le consumam dimineata. Avand in vedere ca facem pauza de la mancare peste noapte, ar fi bine sa ne incepem ziua cu alimente usoare si nu foarte grele pentru stocmac. De asemenea, atunci cand mananci fructe ar fi foarte bine sa le poti consuma pe cele din categoria de fructe organize. Fructele au in general foarte foarte multe vitamine si nutrienti chiar in coaja lor.

Fructele au puteri miraculoase si atunci cand sunt folosite in mod extern, pentru diferite tipuri de masti sau tratamente pentru piele si par. Invata sa mananci corect si sanatos, atat tu, cat si toata familia ta.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

11 − 11 =