Ce efecte poate avea un avort?

Avort inseamna “intrerupere accidentala sau provocata a graviditatii inainte ca fatul sa poata trai in afara organismului matern”. Asa descrie dictionarul explicativ al limbii romane cuvantul avort. Cu toate acestea, de cele mai multe ori cand auzim termenul avort, acesta are caracteristica unei renuntari voite la sarcina! Fara sa cunoasca efectele negative pe care un avort le poate avea asupra organismului, multe persoane recurg la avort, chiar de mai multe ori. Si din pacate, tot mai multe tinere si adolescente ajung in astfel de situatii!

Un avort, datorita evolutiei tehnologiei, de cele mai multe ori poate fi realizat fara prea mari complicatii, insa riscurile unor infectii, sau avortul incomplet, nu poate fi garantat de catre nimeni. In cazul oricarui avort, oricarei metode de avort, exista efecte negative si repercursiuni pe care le vei simti in viitor.

Persoanele care stiind aceste lucruri, totusi se hotarasc sa realizeze un avort, vor avea imediat dupa interventie o puternica stare de rau, si acest lucru datorita socului, dar si datorita anesteziei.  Femeile care recurg la avort, de multe ori prezinta dureri in zona abdominal si crampe asemanatoare cu cele din perioada menstruatiei. De asemenea, in cazul unui avort, o urmare a interventiei chirurgicale poate fi si sangerarea vaginala, si in functie de cat de bine a fost realizat acel avort, aceasta sangerare poate dura si pana la cateva saptamani! Ca si informatie generala, dupa un avort, starea de discomfort poate fi resimtita pana la o luna.

Care pot fi aspectele negative ale unui avort?

 • In cazul unui avort, lipsa sangerarii, sau dimpotriva hemoragia, sunt probleme care ridica mari semene de intrebare. Nici una dintre aceste doua variante nu sunt aspecte pozitive ale unui avort.
 • De asemenea, tot legat de acest aspect, o sangerare abundenta, in urma unui avort, poate indica o hemoragie interna, poate sugera chiar perforarea uterului, si de aceea trebuie sa va adresati obligatoriu unui medic specialist.
 • Daca va hotarati, din pacate, sa recurgeti la un avort, trebuie sa alegeti cu grija cabinetul unde veti face aceast lucru. Este foarte important in cazul unui avort sa existe echipament corespunzator, persoane autorizate pentru acest tip de interventie si ustensile sterilizate.
 • Bine de retinul in cazul pastilelor pentru avort, este faptul ca acestea au o serie de efecte negative: greata, sangerari masive, dureri de cap, crampe, varsaturi. Si acestea sunt doar cateva dintre ele.
 • Atentie la persoanele care sufera de diabet sau probleme cardiace. Daca astfel de persoane se hotarasc sa recurga la un avort, trebuie sa aiba conditii speciale pentru efectuarea acelui avort. Refacerea este mult mai dificila, in cazul unui astfel de avort, iar anestezia poate pune in pericol viata persoanelor care sufera de bolile mai sus mentionate.

5 comentarii la „Ce efecte poate avea un avort?

 1. Are dreptate Alina,incet incet s-a legaliat si homosexualitatea,ramanem cu un spor natural negativ,lumea numai face copii ca acum 20-50 de ani si astfel vom avea o populatie imbatranita!

 2. @ Alina: Cred ca nu avorturile au dus la un numar de accidente sexuale mai mare…Important este sa se perceapa adevaratul risc al unui avort…de multe ori evitarea avortului este echivalentul unei vieti omenesti.

 3. Voi chiar credeti ca interzicand avortul si homosexualitatea sporul natural creste ? sau precautia ? sau sida ?
  Daca voi ati fi pusi in postura unei sarcini nedorite, vi-ar place ca cineva sa va interzica sa faceti avord, in alte cuvinte altcineva sa ia decizia in locul vostru. Daca ai fost violata si nu poti avorta, ce faci ? Iar despre homosezualitate nici nu are rost sa vb. asa te nasti, nu devii pe parcurs prin vointa.

  1. Si cum crezi tu ca se pot evita cele enumerate de tine? Prin neatentie si libertate? Nu…lucrurile vor tinde sa ajunga la normalitate cand poporul asta o sa bage la cap anumite lucruri si mai ales, anumite riscuri pe care si le asuma fara sa gandeasca in prealabil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

seventeen − 11 =