Constipatia la copii si alimente recomandate pentru aceasta

constipatiaConstipatia este o etapa care apare in viata fiecarui copil, deci fiecare parinte se va confrunta cu aceasta, la un moment dat. Daca se intampla de exemplu ca in 24 de ore copilul sa nu aiba deloc scaun, nu trebuie sa ne agitam. Este posibil ca tranzitul intestinal sa fie mai lent ca de obicei. In schimb, daca acest fenomenm persista, vom fi nevoiti sa luam masuri. Oricum, in general, indiferent de ce boala am suferi, este indicat sa incercam tratamente naturiste. Chiar si in cazul constipatiei, cel mai indicat este ca intai sa cautam astfel de tratamente, si abia in cazul in care acestea nu functioneaza sa apelam la medici si la medicamente.

Constipatia la copii poate avea mai multe cauze. Constipatia poate aparea atunci cand bebelusul urmeaza de exemplu o medicatie, cand nu consuma destule lichide, cand mananca orez sau atunci cand alimentatia este scazuta in fibre. Ceea ce multe mamici nu stiu este ca si laptele poate provoca uneori constipatia. Daca acesta nu este preparat corespunzator sau daca nu respectam cantitatile si acesta poate fi o cauza a constipatiei. In astfel de cazuri, toate alimentele care sunt interzise atunci cand avem un copil ce sufera de diaree, acum sunt foarte indicate. Printre alimentele cele mai recomandate pentru a evita constipatia se numara: mazare, morcovi, sucurile de fructe, piersici, pere, si mai ales prune, fulgii de ovaz, precum si spanacul. De evitat, atunci cand constipatia isi face simtita prezenta ar fi bineinteles bananele, painea alba, painea prajita, orezul si toate alimentele procesate. Cred ca trebuie sa tinem cont de toate aceste produse, si sa fim atenti de momentele in care copii nostri le consuma. Pentru nimeni nu este placut, atunci cand constipatia pune stapanire pe noi, si cu atat mai mult, pentru copii. Daca ei nu se vor simti bine, si nu vor fi sanatosi din acest punct de vedere, si noi, ca parinti vom fi afectati. Agitatia si nervozitatea copilului de cele mai multe ori se transmite si asupra noastra. Si cred ca nimanui nu-i place sa isi vada copilul suferind. Daca aveti un copilas destul de mic ce se lupta cu aceasta boala, constipatia, puteti sa ii faceti un masaj la burtica.

Specialistii ne recomanda acest lucru; masajul trebuie facut cu miscari circulare, in directia in care merge ceasul si bineinteles, nu trebuie sa fie agresiv. Daca doriti sa ii puneti in miscare activitatea intestinala, puteti face cu el bicicleta, sau puteti sa faceti o baita calda, lucruri care incet incet vor indeparta constipatia. Nu este necesar sa apelati urgent la medic, insa in cazul in care constipatia nu dispare si lucrurile nu revin la normal, daca aveti in continuare probleme, orice metoda at adopta, trebuie sa mergeti sa consultati un medic. Acesta va stii ce medicatie este recomandata pentru copilul vostru, in functie de varsta si simptomele lui.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two × five =