Ce trebuie sa stim despre vizita la dentist?

Vizita la dentist este foarte importanta pentru toti copii. Daca in viata acestora intervin probleme dentare netratate, copii isi pierd puterea de concentrare si le este afectata chiar si dezvoltarea intelectuala. Faptul ca vizita la dentist are loc intotdeuna in ultimul moment, copii de multe ori sunt nevoiti sa lipseasca in timpul orelor de scoala, si atunci vor avea de recuperat. Bineinteles ca nu aceasta este cea mai mare problema. Insa de ce sa nu facem vizita la dentist intr-o vacanta de vara, de exemplu? Atunci avem posibilitatea sa tratam toate problemele si cand scoala incepe, din acest punct de vedere copii nu trebuie sa-si mai faca nici o grija.

Vizita la dentist este ideal sa fie facuta mai ales in timpul verii, cand in general copii sunt relaxati si cu siguranta au timp liber la dispozitie. Poate pare putin fortat, insa problemele dentare netratate, pot afecta foarte tare copii scazandu-le respectul de sine si se poate ajunge pana la imposibilitatea de a dezvolta o viata sociala normala. Scopul pentru vizita la dentist este tocmai acela de rezolvare a tuturor problemelor dentare, in functie de fiecare varsta in parte. Parintii ignora in general tratarea dintilor de lapte, gandindu-se ca oricum acestia vor cadea la un moment dat. Si este adevarat, insa netratarea lor poate duce la consecinte destul de serioase asupra danturii permanente. Si atunci acesta este un subiect care nu trebuie deloc neglijat. Copii trebuie sa inteleaga si sa accepte vizita la dentist chiar daca dintii lor sunt inca de lapte.

Pentru aceasta vizita la dentist ar fi ideal sa gasiti un medic stomatog pediatru, care va stii cum sa abordeze un copil, si cum sa comunice cat mai bine cu acesta. Daca prima experienta a copilului va fi traumatizanta, bineinteles ca la a doua ne va fi si mai greu sa convingem copilul sa stea pe scaun. In general, aceste defectiuni si probleme dentare pot interveni si pot crea greutati in ceea ce priveste alimentatia copilului, acest aspect reprezentand un semnal de alarma. Copii poate nu vor stii de multe ori sa isi exprime durerea, sau sa localizeze zona cu probleme, si de aceea parintii trebuie sa-i urmareasca mereu, sa observa iritabilitatea sau refuzul acestor de a gusta anumite alimente. Vizita la dentist are rolul ei foarte bine stabilit, si ar trebui sa tinem cont de aceasta, pentru sanatatea copiilor. Vacanta de vara este ideala pentru aceasta vizita, asadar va recomandam tuturor sa va faceti timp pentru copii dumneavoastra. Daca ii obisnuim pe copii de la varste cat mai mici cu aceasta vizita la dentist, cu timpul acestia vor intelege importanta ei, si va incepe sa fie o deprindere normala pentru fiecare dintre ei.

5 comentarii la „Ce trebuie sa stim despre vizita la dentist?

  1. Este la fel de important sa invete ca aceste vizite periodice sunt necesare, astfel si daca nu are dinti cariati, in fiecare an sau de doua ori pe an, putem sa ne ducem micutii la dentist, astfel si ei vor sti cat de necesar este sanatatea.

  2. Intr-adevăr o experiență neplăcută la dentist poate deveni traumatizantă. Știu pe cineva care a leșinat pe scaunul dentistului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

10 − 4 =