Sanatate

Este mucegaiul periculos?

mucegaiulRaspunsul este fara ezitare da: mucegaiul se numara printre cei mai periculosi alergeni si din pacate, este destul de mult intalnit in casele noastre.

Pentru a se putea dezvolta in conditii cat mai bune, mucegaiul are nevoie doar de caldura si de umezeala. Specialistii spun ca daca un copil este predispus spre a trai intr-o astfel de incapere, va avea parte de mai multe alergii pe parcursul vietii, va fi mult mai sensibil la acestea. De asemenea, bebelusii care locuiesc in incaperi cu mucegaiul despre care discutam, sunt foarte predispusi spre a face astm.  Cu totii credem ca zonele cele mai predispose pentru a “primi” mucegaiul sunt baia si bucataria si adevarul este ca da, acestea sunt cele mai cunoscute zone in care mucegaiul se simte la el acasa. Nu trebuie sa evitam insa si pobibilitatea ca de exemplu, acesta sa isi faca aparitia si in camera copilului sau in dormitorul nostru. Pentru a evita orice neplacere, trebuie sa vedem ce putem face pentru a indeparta sau pentru a tine la distanta mucegaiul. In primul rand, este foarte important sa folosim produse de calitate anti-mucegai. Atunci cand horatam sa facem o renovare, de exemplu, trebuie sa stim ca exista chiar si vopsele ce ne pot ajuta in aces sens si care pur si simplu nu lasa mucegaiul sa isi faca aparitia. Dupa ce facem baie sau dupa ce gatim o zi intreaga la bucatarie, este foarte important sa aerisim bine incaperile. Si cum spuneam si mai sus, nu doar baia si bucataria, ci intreaga locuinta, inclusiv camera copilului sau dormitorul nostru. Specialistii ne spun ca pentru a evita mucegaiul, trebuie sa evitam supraincalzirea. Nu conteaza ca e iarna si e foarte frig afara, nu trebuie sa exageram cu caldura in casa. Temperatura cea mai indicate este aceea de 21 de grade ziua in in jur de 19 grade noaptea. In momentul in care depasim aceste temperaturi, creste riscul ca mucegaiul sa isi faca aparitia si la noi in casa. Daca tinem cont de toate aceste aspect, si mai curatam din cand in cand zonele ce credem noi ca sunt predispose pentru a gazdui mucegaiul, lucrurile nu vor scpa de sub control. In schimb, daca nu tinem cont de nimic si ignoram faptul ca mai apare din cand in cand cate putin mucegai, sa nu ne miram cand noi sau copii nostri vor trebui sa suporte consecintele.

Adevarul este ca mucegaiul este destul de periculos, mai ales pentru copii. Studiile spun ca exista foarte multi copii ce sufera de astm, din ce in ce mai multi, si majoritatea cazurilor au aparut tocmai din cauza faptului ca locuinta lor nu le oferea siguranta necesara. Nu cred ca este atat de dificil sa pastram niste limite, sa avem grija ca in locuinta noastra mucegaiul sa nu isi faca aparitia, tocmai pentru a le oferi copiilor un mediu de viata sanatos, si nu periculos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × four =