Importanta pe care o are apa in viata copiilor

Apa este este un constituent foarte important pentru organismul uman, si mai ales atunci cand vorbim despre organismul copiilor. Acestia au nevoie de o cantitate mult mai mare de lichide fata de adulti, bineinteles, in functie de greutatea varstei. Si acest lucru deoarece copii elimina mult mai usor lichidele, decat o fac adultii. Daca fara hrana am putea trai destul de multe zile, nu acelasi lucru putem sa-l  spunem despre despre apa.

Este foarte important, atunci cand vine vorba despre organismul celor micuti, sa fim atenti la ce fel de apa folosim in alimentatia acestora. In foarte multe zone din tara noastra, acest lichid vital nu este intr-o stare prea buna, in retelele de alimentatie publica, iar cea cumparata si ambalata in sticle de plastic are de asemenea cateva aspect negative. Parintii ar trebui sa stie ca in alimentatia copiilor nu este deloc indicat sa utilizam nici apa minerala, deoarece organismul acestora nu este inca suficient de puternic pentru a consuma acest tip de lichide. In cel mai rau caz, acestia ar putea totusi bea apa minerala, dar care sa nu depaseasca gradul de mineralizare de 120 mg/l, iar continutul de sodiu sa fie mai mic de 20 mg/l.

Ce varianta ne ramane atunci? Ce tip de apa ar fi cel mai potrivit pentru bebelusi, si pentru copii in general? Apa de izvor este solutia ideala! Aceasta este solutia ideala si pentru adulti, deci cu atat mai mult pentru cei mici. Pentru o buna functionare a rinichilor acestora, trebuie sa evitam pe cat posibil asimilarea mineralelor si a impuritatilor care apar in tipurile de apa enumerate anterior. Stiu ca uneori ni se pare prea mult sa facem cate o iesire la izvor, pentru a asigura copiilor o apa de buna calitate, insa este un aspect care poate contribui la o dezvoltare armonioasa si sanatoasa a organismului acestora. Daca stam departe de astfel de surse de ape, atunci avem posibilitatea de a opta pentru ape de izvor imbuteliate, care se gasesc foarte usor si in comert.

Trebuie sa intelegem faptul ca mai ales in aceste zile caniculare, consumul apei este un aspect deloc de neglijat. Daca evitam sa dam o importanta mare acestuia, e posibil sa apara chiar si durerile de cap, din cauza faptului ca nu consumam destule lichide. Si tot un sfat pentru aceste zile de vara, ar fi acela de a evita sa bem apa foarte rece, mai ales in cazul copiilor. Aceasta poate conduce chiar la cresterea in greutate, si in al doilea rand, incetineste metabolismul. Asadar, pentru o viata sanatoasa a copiilor nostri, trebuie sa ne familiarizam cu aceste aspecte, si sa le spunem si celor care poate nu au acces la acest tip de informatii! Apa este vitala! Iar calitatea acesteia ne poate influenta viata!

Un comentariu la „Importanta pe care o are apa in viata copiilor

  1. Intr-adevar hidratarea si apa este foarte importanta pentru fiecare persoana, deoarece din cauza dezhidratarii pot aparea foarte multe complicatii in sanatate. Insa chiar nu stiam ca cei mici nu au nevoie sa bea apa minerala sau cat de important este gradul de mineralizare. Mersi pentru sfat 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

five − four =