Inotul pentru copii si avantajele sale

Inotul pentru copii este foarte benefic, deoarece este sportul care pune toti muschii in miscare, astfel ei se vor dezvolta armonios, atat fizic cat si psihic.

Inotul pentru copii si avantajele sale

• Miscarile efectuate in timpul inotului

[ad]

sunt foarte utile copiilor, ei simt o libertate de miscare pe care o au doar in apa, inima si plamanii se vor dezvolta mai bine, circulatia singelui este accelerata, copiii cresc in inaltime
• Inotul pentru copii duce la dezvoltarea muschilor, organismul va avea un sistem imunitar mai puternic, in plus, prin inot copii isi dezvolta o personalitate mai puternica, devin increzatori in fortele lor, isi formeaza independenta, sunt copii fericiti
• Inotul pentru copii este foarte benefic si pentru stimularea creierului, copiii care practica acest sport, gandesc mai repede, au rezultate bune la invatatura
• Inotul pentru copii este un mijloc de a socializa cu alti copii, se naste spiritul de competitie, puteti practica impreuna acest sport si astfel va creati o relatie in afara casei, care este foarte importanta pentru copii

Sfaturi pentru parinti

1. inotul pentru copii trebuie inceput de bebelusi, acasa, in cada, trebuie sa-i invatam sa iubeasca apa, atunci cand ii faceti baita, transformati lucrul aceste in ceva placut, puneti-l sa sufle in apa, sa faca bule, ajutati-l sa stea intins pe spate, cu urechile in apa, sa simta contactul cu apa, lasati-l sa dea din maini si din piciore, sa faca stropi, nu-i turnati apa in cap si nu-l obligati sa faca ceva ce nu-i place.
2. inotul pentru copii trebuie practicat in bazine curate, asigurati-va ca locatia aleasa este sigura, ca are profesori competenti, iar daca se practica in extrasezon, apa sa fie calda, astfel incat copiii sa nu se imbolnaveasca.
3. inotul pentru copii trebuie predat de un profesor bine instruit, cereti referinte, stati de vorba cu el impreuna cu copilul, este important ca, copilul sa capete incredere in el.
4. multi copii plang la primele lectii, mai ales daca este un copil mic, de la varsta de 4 ani se poate incepe inotul pentru copii, daca doriti sa asistati la lectii, stati undeva in spate, sa nu va vada copilul, urmariti cum se poarta antrenorul cu el, si cum reactioneaza copilul.
5. cereti sfatul antrenorului referitor la lucrurile necesare pentru inot, prosop, ochelari de protectie, casca de inot. De cele mai multe ori aceste accesorii ii incomodeaza pe copii, este bine sa invete sa inoate si fara ele, in cazul in care cade accidental intr-o apa, sa nu fie speriat ca nu are ochelarii si sa uite sa inoate.
6. nu dati sfaturi copilului care sa contrazica sfaturile antrenorului, copilul devine confuz si nu stie cum sa reactioneze.
7. inotul pentru copii necesita multa munca si poate uneori neplaceri pentru cei mici, fiti consecventi si nu va lasati afectati de lacrimile micutului.
8. laudele sunt foarte importante, spuneti copilului ce mandri sunteti ca si parinti de el, iar in afara orelor mergeti impreuna la inot si manifestati interes si incantare fata de tot ce a invatat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

twenty − one =