La dentist, in perioada sarcinii

shutterstock_96792142-300x200Foarte multa lume se intreaba daca ai voie sa mergi la dentis, in perioada sarcinii. Stiu ca mai demult nici nu se punea aceasta problema, fiind absolut interzis acest lucru. Astazi insa, este chiar recomandat sa mergi al dentist in timpul sarcinii.

In perioada sarcinii apar foarte multe schimbari pozitive la o femeie, insa exista si cateva lucruri la care trebuie sa fim atenti. Hormonii care exista in timpul sarcinii pot duce la inflamarea gingiei, de exemplu, sangerarea acestora, si chiar la probleme mai serioase. Lucrarile dentare mari bineinteles ca este indicat sa le faci inainte de a ramane insarcinata. Daca exista totusi probleme care nu suporta in nici un fel amanare, atunci specialistii ne spun ca al doilea trimestru al sarcinii este cel mai indicat pentru vizita la sdtomatolog. Daca ai un nerv care iti face probleme sau trebuie facuta o extractive urgenta, atunci este normal sa mergi la stomatolog. In alte situatii, in perioada sarcinii, incercati sa amanati cat mai mult lucrurile, pana dupa nastere, dar o consultatie la cabinet cu siguranta nu va va face decat bine, si va va linisti. Legat de anestezia in timpul sarcinii, aici parerile sunt foarte impartite. Cum spuneam, in cazuri extreme, trebuie facut si acest lucru. Atentie insa la cantitatea de anestezic. Ce este foarte important de retinut e faptul ca mama, femeia insarcinata, trebuie sa se simta confortabil si sa nu fie strasata, sa nu simta foarte tare durerea. Daca tu te simti bine, si nivelul de stres al copilului va fi minim. Pentru  a evita aceste situatii neplacute uneori, incercati sa rezolvati toate aceste probleme la timp, astfel ca in timpul sarcinii sa nu mai aveti nevoie de interventii stomatologice.

Ce avem totusi de facut in timpul sarcinii pentru a ne rezolva problemele de acest tip? Specialistii din acest domeniu ne incurajeaza sa avem o alimentatie foarte sanatoasa, echilibrata si sa nu uitam sa ne spalam/curatam regulat dintii. Daca mergi la un cabinet stomatologic si esti chiar in prima parte a sarcinii, atunci cand nimeni nu isi da seama de acest lucru decat daca le spui tu, sa nu cumva sa uiti sa mentionezi acest lucru medicului! Trebuie sa stie din prima clipa ca esti insarcinata! Incearca sa stabilesti cu el lucrurile urgente si cu adevarat importante, si incercati sa amanati procedurile elective pana dupa perioada sarcinii, dupa nastere. Daca trebuie sa mergi in timpul sarcinii la dentist, este important sa stii ca trebuie sa iti mentii circulatia sangelui la cotele normale, tinand picioarele incrucisate, atunci cand stai pe scaun. Daca ai nevoie de un mai mare confort, poti utiliza o perna, care sa iti ofere acest lucru.

Iata asadar ca vizita la dentist in perioada sarcinii este chiar recomandata pentru a face cate un control, si daca exista urgente, cu grija, aceste pot fi rezolvate. Daca lucrurile mai pot suporta amanare, atunci incercati sa le lasati pana dupa nastere, pentru a evita orice probleme ce pot aparea asupra copilului.

 

 

Un comentariu la „La dentist, in perioada sarcinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one × four =