Metode de a scadea febra la copii

febraSuntem in perioada de iarna, cand febra de foarte multe ori ne da batai de cap. Oricat de bine ne-am imbraca, si oricata grija am avea, uneori nu scapam de cate o mica raceala. Tocmai din acest motiv, cred ca este indicat sa stim care sunt primele masuri ce trebuie luate in astfel de cazuri. Majoritatea parintilor se ingrijoreaza foarte tare atunci cand copilul lor are febra. Daca ai un copil ce are febra, atunci e foarte posibil ca in corpul acestuia sa existe o infectie. Cum putem inlatura aceasta “afectiune” la copii?

In primul rand, putem sa le facem niste comprese cu apa rece. Cred ca aceasta este metoda cea mai simpla si cea mai cunoscuta pentru a combate febra. Compresele trebuie schimbate destul de des, insa de cele mai multe ori aceasta metoda da rezultate foarte bune. O alta medota de combatere pentru febra ar fi infasurarea copilului in cearceafuri umede. Explicatia pe care specialistii o ofera in cazul acestei metode este faptul ca cearceafurile reci cu care noi infasuram bebelusul reusesc sa ia o parte din caldura corpului acestuia, determinand racirea lui. Medicii ne spun sa aplicam aceasta metoda din cand in cand, si sa tinem copilul infasurat in cearceaf aproximativ 5 minute.  Cred ca stim cu totii faptul ca odihna si somnul sunt foarte indicate in orice caz de boala, deci si atunci cand copilul prezinta o simpla febra. Poate multi dintre noi nu cunoastem foarte bine acest aspect, insa somnul si odihna ajuta la intarirea sistemului imunitar si chiar lupta impotriva febrei. Daca febra va da batai de cap, atunci trebuie sa stiti ca hidratarea este o parte importanta in combaterea ei. Stim si noi, oamenii mari, ca atunci cand faci febra si te incalzesti, ai tendinta de deshidratare, deshidratare care poate atrage dupa sine o multime de complicatii. De aceea, in cazul in care copilul face febra, lichidele trebuie sa fie ceva “la ordinea zilei”. Ceaiuri, apa, supe, toate aceste lichide sunt foarte indicate pentru a preveni deshidratarea copilului nostru. Exista parinti care sunt mult prea grijulii, in special atunci cand copilul lor este bolnav. Daca un bebelus are febra, aceasta nu inseamna ca trebuie sa il infofolim si sa il imbracam foarte gros ci dimpotriva, cat mai lejer. Daca simptomele de febra sunt prezenta si noi imbracam copilul foarte foarte gros, nu facem decat sa favorizam cresterea temperaturii corpului.

In cazul in care nici una dintre metodele acestea nu ne ajuta sa scapam de febra, atunci cu siguranta trebuie sa condultam medicul de familie. In cazul in care ferba este destul de mare, este indicat sfatul medicului inca inainte de a incerca noi orice alta metoda de reducere a febrei. Cu toate acestea, daca avem un copil care prezinta o simpla febra si nu cazuri grave ale acesteia, nu trebuie sa ne ingrijoram peste masura. Cu calm, responsabilitate si multa dragoste, problema poate fi usor remediata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 × 3 =