Sanatate

Sporturi pentru copii

sporturiDaca va doriti un copil sanatos, atunci trebuie sa va ganditi la ce sporturi i s-ar potrivi acestuia sa practice. In general, aceste sporturi nu doar ca ne garanteaza copii sanatosi, dar ii ajuta sa creasca si sa se dezvolte intr-un mod armonios. Daca incercam sa introducem in viata copiilor nostri o alimentatie sanatoasa, atunci combinatia perfecta a acesteia ar fi cu sportul si miscarea fizica.

Daca pana nu de mult timp printre cele mai practicate sporturi de copii se numarau inotul, tenisul sau fotbalul, in cazul baietilor, lucrurile au inceput sa se schimbe. Sporturi moderne precum Karting, Street Dance, escalade au inceput sa ia amploare. In articolul de astazi am decis sa va ofer cateva informatii legate de aceste sporturi.

Street Dance este unul dintre sporturile preferate a copiilor. Chiar daca exista dansuri clasice, sportive, statisticile arata ca din ce in ce mai multi copii si adolescenti sunt interesati de aceste Street Dance. Ce este de fapt acest Street Dance? O combinatie de dans hip-hop, tecktonic sau breack dance, unde copii se pot distra pe cinste, pot asculta muzica lor preferata si in acelasi timp, faci si miscare. Acest sport este din ce in ce mai cunoscut si exista deja o multime de oameni profesionisti, instructori, care se ocupa cu mare placere de copii. Tot printre cele mai frecventate sporturi se numara si Escalada. Inca de cand reusesc sa mearga in picioare observam aceasta dorinta a copiilor de a se catara, iar acest sport le ofera posibilitatea aceasta. Cu siguranta orice copil indraznet, nazdravan, plin de energie, curajos, va iubi acest sport. Specialistii ne recomanda acest sport abia de la varsta de 7 ani, deoarece nu este tocmai usor  – exista situatii in care lucrurile sunt mai dificile, iar un copil de 3,4 ani nu ar putea face fata problemei. Daca nu v-am convins ca aceste sporturi precum escalada sunt potrivite pentru copilul vostru, trebuie sa va spun care sunt beneficiile. Copiii care participa la cursuri de escalada isi dezvolta coordonarea motrice, se autodepasesc si isi imbunatatesc conditia fizica. Tot mai multi copii aleg sa faca si ciclism. Cred ca bicicleta ar trebui sa existe in viata fiecaruia dintre noi, si cu atat mai mult a copiilor. Exista multi copii care doresc sa faca din acest sport o adevarata competitie, mai ales cand vine vorba despre ciclismul pe terne accidental. De la varsta de 9 ani copii pot practica deja aceste sporturi, bineinteles, avand achizitionat echipamentul care se cere.

Nu ezitati sa va dati copilul la diverse sporturi. Nimeni nu are pretentia ca toti copii sa faca sport de performanta, insa miscarea fizica este foarte importanta pentru o dezvoltare armonioasa. Daca putem sa mergem si noi alaturi de ei, motivatia lor va fi cu atat mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − three =