Strabismul la copii

strabismulStrabismul este un fenomen care ar trebui sa ne ingrijoreze, atunci cand acesta persista sau se agraveaza. Foarte multe persoane se gandesc ca strabismul este o problema estetica in primul rand dar din pacate, este o problema de sanatate. Specialistii ne spun ca acei copii care sufera de strabism nu vad bine.

Cu toate acestea, nu trebuie sa va ingrijorati. Strabismul este o afectiune care se poate vindeca printr-o multime de mijloace, in functie de fiecare persoana in parte. Cred ca stim cu totii cum functioneaza legatura dintre ochi si creierul uman. Imaginile pe care ochiul pe percepe cu fiecare ochi in parte sunt proiectate in creier in acelasi timp, formand o imagine unica. Strabismul impiedica acest proces, iar suprapunerea imaginilor pentru a crea una perfecta nu mai are loc, sau cu siguranta nu in mod normal. Strabismul este foarte usor de detectat, si de cele mai multe ori se observa cu ochiul liber. pana la varsta de 5,6 luni strabismul poate aparea la copii fara sa fie neaparat nevoie de un control la medic. Daca aceasta afectiune persista sau se agraveaza, atunci este necesar sa consultam parerea unui specialist. Care sunt totusi cauzele din care apare strabismul la copii? Acesta poate fi congenital, si apare in primele luni de la nastere, de cele mai multe ori ca urmare a faptului ca au mai existat cazuri in familie. De asemenea, daca au existat antecedente a unor traumatisme, meningita sau diverse tumori, strabismul poate aparea ca o urmare a acestora. Primul consult pentru ochi la copii trebuie facut dupa nastere, pentru a putea detecta din timp unele afectiuni oftalmologice iar apoi, in jurul varstei de un an putem observa daca un copil a suferit de un strabism normal, sau aceasta afectiuni se accentueaza. Indiferent daca avem un copil care sufera sau nu de strabism, este bine ca din cand in cand sa facem cate un consult oftalmologic, pentru a putea rezolva din timp orice posibila problema. Ca si modalitate de tratare, strabismul are mai multe variante in functie de gravitatea problemei. Strabismul poate fi corectat cu ajutorul ochelarilor. In alta situatie, acesta poate fi corectat prin ocluzie, ceea ce inseamna ca ochiul sanatos va fi acoperit cu ceva, pentru a putea stimula vedera celui mai slab, celui cu probleme. In cele mai grave cazuri, bineinteles ca se poate ajunge si la interventii chirurcicale, insa acestea nu sunt complicate si nici periculoase.

Strabismul la copii poate fi un lucru normal in primele luni de viata, dar poate fi si o problema grava daca acesta se accentueaza si nu dispare, motiv pentru care neaparat trebuie sa consultam un medic.Tocmai din acest motiv, in primele luni ale unui bebelus nu trebuie ca va ingrijorati prea tare din aceasta cauza, insa  daca observasti ca lucrurile nu se imbunatatesc, atunci un specialist in domeniu va stii sa va dea sfaturile cele mai potrivite.

Un comentariu la „Strabismul la copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one × 3 =