A 25 a saptamana de sarcina (a 27a saptamana de amenoree)

Bebelusul: in a 25 a saptamana de sarcina cantareste 750 de grame si este de 32 cm de la cap la calcaie.

In a 25 a saptamana de sarcina, daca bebelusul s-ar naste ar avea toate sansele sa supravietuiasca, totusi este mult mai bine pentru el sa ramana acolo, pana la finalizarea dezvoltarii sale in uter.

Pielea lui e mult mai acoperita de vernix si asta il ajuta sa fie protejat de lichidul amniotic acid.

[ad]

In a 25 a saptamana de sarcina, trupul lui firav incepe sa acumuleze tot mai multa grasime sub piele, incepe sa creasca, spatiul in care traieste devenind din ce in ce mai stramt pentru el. Pe masura ce creste miscarile lui sunt tot mai viguroase, spatiul il strange si impinge in toate directiile, cand cu picioarele, cu coatele, sau capul.

Mama in a 25 a saptamana de sarcina:

In a 25 a saptamana de sarcina, urina este foarte bogata in aminoacizi. Daca nu ati efectuat controlul medical din trimestrul al II lea de sarcina, e timpul sa o faceti. Examenul de urina este foarte important, analize de sange, examen clinic general cosntand in cantarire, masurarea tensiunii arteriale, masurarea inaltimii uterine si examen ginecologic.

Pentru ca bebelusul creste mult, pielea dumneavoastra se intinde, asa ca este necesar sa va faceti cu crema cat mai mult pe abdomen si sani pentru ca vor aparea vergeturile.

Sfaturi pentru a 25 a saptamana de sarcina:

In cazul in care suferiti de insuficienta renala sau hipertensiune arteriala atunci trebuie sa fiti indeaproape supravegheata, pentru ca faceti parte din categoria sarcinilor cu risc crescut. Hipertensiunea arteriala apare brusc, la 6% din femeile insarcinate in ce-a de-a doua jumatate a sarcini, deci si in a 25 a saptamana de sarcina. Puteti sa limitati consumul de sare, grasimi si zahar si sa va odihniti, faceti un repaus complet.

In cazul in care suferiti de o boala cardiaca, medicul trebuie consultat cat mai des, si este necesar repaus. In a 25 a saptamana de sarcina, chiar daca bebelusul ar putea supravietui unei nasteri premature, totusi merita sa va menajati decat sa nasteti mai devreme.

Chiar daca nu suferiti de nici o boala, evitati mancarurile bogate in colesterol, hraniti-va corespunzator. Din cauza cresterii bebelusului veti simti arsuri stomacale, de aceea aveti grija si la alimentatie.

Tot din cauza greutatii bebelusului in a 25 a saptamana de sarcina poate veti simti dureri lombare. Greutatea abdomentului va deplaseaza centrul de greutate si va obliga astfel sa impingeti burta inainte si sa va trageti umerii in spate pentru a va echilibra. Puteti purta o centura de sarcina, de asemenea aveti grija cu ce va incaltati, folositi pantofii josi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × four =