A 32 a saptamana de sarcina (a 34 a saptamana de amenoree)

Bebelusul: in a 32 a saptamana de sarcina cantareste 1,9 kg si este de 40,5 cm de la cap la calcaie. Capul bebelusului are diametrul de 8,7 cm.

In a 32 a saptamana de sarcina, pielea bebelusului nu mai este asa de rosie, insa stratul protector, vernixul, este foarte gros.

[ad]

Este perioada in care oasele lui se intind si cresc tot mai mult, deasemenea glandere suprarenale produc de 10 ori mai multi hormoni decat ale unui adult. Dupa nastere glandele renale vor reveni la capacitatea normala pentru un copil. Unghiile mainilor sunt aproape finalizate, cuprinzand degetele, insa cele de la picioare sunt mai micute.

In a 32 a saptamana de sarcina in sangele copilasului exista mai mult calciu decat in cel al mamei. De aceea mai jos aveti cateva sfaturi pentru aceasta perioada.
In aceasta perioada bebelusului se ingrasa tot mai mult, de acum si pana la nastere el mai acumuleaza aproape jumatate din greutatea pe care a avut-o pana acum.

Mama in a 32 a saptamana de sarcina:
In a 32 a saptamana de sarcina trebuie sa incepeti sa va menajati cat mai mult. In curand va puteti lua concediul de maternitate. Odihniti-va mult, este ultima suta de metri inaintea marii finale si nu merita sa va obositi.

Sfaturi pentru a 32 a saptamana de sarcina:
In a 32 a saptamana de sarcina pentru ca bebelusului consuma foarte mult calciu si fier, trebuie sa va alimentati corespunzator. Consumul zilnic de lapte si branza sau orice alte lactate va ajuta sa asigurati bebelusului calciu atat de indispensabil pentru el.
In a 32 a saptamana de sarcina amintiti-va sa mai efectuati un control al urinei. Cum am mai spus o infectie urinara netratata la timp poate provoca o nastere prematura si nu merita sa riscati acest lucru. De aceea efectuarea periodica, la doua saptamani, sau chiar saptamanal a unui test de urina va scapa de neplaceri.

Din a 32 a saptamana de sarcina, obisnuiti-va sa faceti exercitii de respiratie iar daca nu ati facut-o pana acum, cautati cursuri prenatale si invatati sa respirati pregatindu-va in felul acesta pentru travaliu si momentul nasterii.

In aceasta saptamana ati intrat in a 8 a luna de sarcina. In cazul in care bebelusul inca nu s-a intors el o va face acum. El isi ia cea mai buna pozitie pentru a iesi. Cea mai buna pozitie este cu capul in jos.
Daca aveti si alti copii, in perioada concediului prenatal ganditi-va cum va veti organiza pentru nastere, vorbiti din timp cu rudele sau cu persoanele care v-ar putea fi de ajutor in perioada urmatoare. Organizati camera copilului si viata celorlati copii ai dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

seventeen + twenty =