A 33 a saptamana de sarcina (a 35 a saptamana de amenoree)

Bebelusul: in a 33 a saptamana de sarcina cantareste 2,1 kg si este de 42 cm de la cap la calcaie.

In a 33 a saptamana de sarcina, in intestinele micutului se acumuleaza o substanta negricioasa sau verzuie care se numeste meconiu. Meconiul se formeaza din lichidul amniotic pe care bebelusul il inghite din bila care se varsa din vezica biliara si mucus. Aceasta substanta bebelusul o va elimina imediat dupa nastere. De aceea, este foarte important ca bebelusul sa fie pus la san la cateva ore dupa nastere pentru ca colostrul pe care mama il elimina din sani il ajuta mult pe bebelus in eliminarea meconiului. Colostrul nu este altceva decat un purgativ usor.

[ad]

In a 33 a saptamana de sarcina in licidul amniotic nu mai trebuie sa existea meconiu. De fapt prezenta meconiului in lichidul amniotic incepand cu luna a opta reprezinta un mare pericol pentru fat. De aceea, medicul va lua msuri urgente daca va detecta meconiu in lichidul amniotic, uneori este nevoie ca el sa provoace sarcina daca se constata ca exista contractii ale intestinului fatului. Detectarea meconiului in lichidul amniotic se face prin amnioscopie, daca exista suspiciuni in privintea vreunei boli ale fatului.
In a 33 a saptamana de sarcina, este momentul ca bebelusul sa se intoarca, asta in cazul in care n-a facut-o deja. Capul lui va ajunge in cea mai stramta parte a uterului. Cea mai des intalnita pozitie a bebelusului pentru nastere este cu capul in jos si corpul si spatele spre partea stanga. De aceea la majoritatea nasterilor, capul este cel care va iesi primul.
Mama in a 33 a saptamana de sarcina:
In a 33 a saptamana de sarcina uterul dumneavoastra cantareste cu aproximativ 1 kilogram mai mult decat in perioada in care nu erati gravida.
In a 33 a saptamana de sarcina este necesar sa mai faceti o vizita la medic. La aceasta vizita medicul urmareste daca colul uterin este inca inchis. Pe langa aceasta el va vedea prezentatia fatului, deoarece de acum inainte el nu isi va mai misca pozitia. In cazul in care prezentatia este transversala medicul poate sugera cezariana. Bineinteles un test al urinei este recomandat si acum.
Sfaturi pentru a 33 a saptamana de sarcina:
In a 33 a saptamana de sarcina sunteti tot mai aproape de finalul mult asteptat. Dar oare sunteti pregatita cu tot ceea ce este necesar pentru nastere? Ganditi-va la tot ce veti avea nevoie pentru spital, deasemenea ganditi-va sa organizati viata celorlati copii pe care ii aveti din timp. Cu cine vor ramane cat timp veti fi la spital? Cine va va ajuta dupa intoarcerea de la maternitate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eighteen + nineteen =