A 35 a saptamana de sarcina (a 37 a saptamana de amenoree)

Bebelusul: in a 35 a saptamana de sarcina bebelusul cantareste 2,4 kg si este de 45 cm de la cap la calcaie. Destul de maricel, nu?

In a 35 a saptamana de sarcina, daca bebelusul s-ar naste nu exista riscuri. Deja el poate sa se nasca si nasterea sa decurga normal. Placenta cantareste acum 500 grame. Pana acum bebelusul era acoperit de un pufulet fin numit lanugo. Este momentul in care lanugo incepe sa dispara de pe corpul copilasului lansand pielea lui tot mai frumoasa.

Mama in a 35 a saptamana de sarcina:

In a 35 a saptamana de sarcina este foarte normal sa simtiti in partea de jos a abdomenului o greutate si tensiuni sau dureri usoare. Aceste dureri se datoreaza faptului ca articulatiile se relaxeaza, pentru a facilita trecerea copilului. Departarea articulatiilor intind ligamentele, iar acest lucru este simitit dureros de catre mama. Cu siguranta ati observat ca soldurile dumneavoastra s-au largit. Ele vor reveni la normal in aproximativ 1 an de zile. Relaxarea articulatiei bazinului mamei, maleabilitatea craniului copilului, cat si contractiile care il imping in afara vor face nasterea posibila.

In a 35 a saptamana de sarcina veti simtit tot mai mult greutatea copilului care incepe sa coboare usor in bazin. Bazinul va fi pentru trecerea copilului la o viata noua asemenea unui tunel. Bazinul este format din patru oase. Pe intreaga perioada de sarcina copilul se afla deasupra acestui bazin insa in luna a opta copilul isi schimba pozitia gasind-o pe cea mai buna pentru a strabate bazinul. Pe perioada trecerii bazinului copilul face doua rotatii.

Sfaturi pentru a 35 a saptamana de sarcina:

In a 35 a saptamana de sarcina probabil au inceput sa va framante mai serios intrebarile legate de nasterea propriu zisa. Nu va lasati coplesita de teama, faceti exercitii de respiratie, pentru ca ele va vor ajuta la nastere sa nu intrati in panica. Aveti incredere ca va trece cu bine, fiti optimista, rugati-va.

In a 35 a saptamana de sarcina relaxati-va cat puteti. Ganditi-va la bebelus, cum va arata,  cu cine va semana. Vorbiti cu el, el va aude de mult si va recunoaste, si este la fel de nerabdator ca dumneavoastra sa va intalniti. Faceti plimbari! Sa stiti ca pentru bebelus mersul dumneavoastra pe jos este o relaxare, deoarece el este leganat in timpul mersului.

A 35 a saptamana de sarcina, este ultima saptamana din luna a opta. De acum inainte puteti naste oricand. Puneti-va bagajul pregatit la indemana si aveti incredere ca totul va fi bine!

 

 

5 comentarii la „A 35 a saptamana de sarcina (a 37 a saptamana de amenoree)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 + 11 =