A 36 a saptamana de sarcina

Bebelusul: in a 36 a saptamana de sarcina bebelusul cantareste 2750 de grame si masoara aproximativ 49 cm lungime. Este interesant de stiut ca in a 36 a saptamana de sarcina bebelusul este mai mare de o mie de ori fata de dimensiunea pe care a avut-o initial.

In a 36 a saptamana de sarcina bebelusului ii vor creste unghiile si rinichii sai vor fi dezvoltati complet. Si tot in a 36 a saptamana de sarcina, ficatul bebelusului va incepe sa-si indeplineasca functiile sale. Daca bebelusul se agita sau se intinde, in a 36 a saptamana de sarcina vor putea fi foarte bine observate prin burta capul, mainile, coatele, picioarele acestuia. Activitatile bebelusului pe timpul zilei vor fi din ce in ce mai dese, fiind probabil si el nerabdator sa-si cunoasca familia. Bebelusul este deja mare si de aceea, in a 36 a saptamana de sarcina poate sa respire si sa inghita fara probleme.

Mama in a 36 a saptamana de sarcina:

Este normal ca in a 36 a saptamana de sarcina starea de comfort sa fie destul de scazuta si chiar daca arsurile la stomac s-au mai rarit, respiratia poate sa va fie destul de greoaie. In a 36 a saptamana de sarcina probabil ati acumulat deja aproximativ 12-13 kilograme, dar acest lucru nu trebuie sa va sperie. Cam aceasta ar fi greutatea ideala (acumulata in plus) pentru o mamica  in a 36 a saptamana de sarcina. Si oricum, Kilogramele in plus pot disparea usor dupa nastere. In a 36 a saptamana de sarcina, respiratia vi se va imbunatati, mai ales la femeile aflate la prima nastere. In a 36 a saptamana de sarcina capul fatului coboara in bazin, si de aceea veti putea respira mult mai usor.

Sfaturi pentru a 35 a saptamana de sarcina:

In  a 36 a saptamana de sarcina, datorita faptului ca oricum veti face multe vizite la baie, trebuie sa consumati in continuare foarte multe lichide, insa ar fi bine insa evitate ceaiurile diuretice sau cafeaua. Tot in a 36 a saptamana de sarcina, este momentul ideal sa renuntati la servici. Din a 36 a saptamana de sarcina trebuie sa faceti cat mai putin efort, si chiar daca ramaneti acasa, incercati sa nu exagerati cu treburile casnice. In a 36 a saptamana de sarcina, pentru a evita si a preveni aparitia varicelor sau umflarea gleznelor, este bines a tineti cat mai des picioarele ridicate si foarte important, vizilete la medic vor fi mai dese. Dupa a 36 a saptamana de sarcina va trebui sa-i faceti acestuia vizite cel putin o data pe saptamana. Daca in a 36 a saptamana de sarcina medical nu vac ere acest lucru, puteti sa-i propuneti dumneavoastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eight + 14 =