A 37-a saptamana de sarcina

Bebelusul: in a 37 a saptamana de sarcina acesta continua sa ia in greutate aproximativ 30 g pe zi, ajungand in a 37 a saptamana de sarcina la 3 kg. Chiar daca bebelusul este complet dezvoltat in a 37 a saptamana de sarcina, acesta continua sa creasca, ajungand la 52 cm lungime. Putem spune ca incepand cu a 37 a saptamana de sarcina, ai intrat in “etapa finala”. Din acest moment, te poti astepta oricand sa dai nastere copilului. Chiar daca bebelusul care s-ar naste in a 37 a saptamana de sarcina  ar fi considerat inca prematur, acesta nu ar avea probleme grave de sanatate. Incepand cu a 37 a saptamana de sarcina, cu cat bebelusul sta mai mult in uter, cu atat va creste mai mult si se spune ca greutatea acumulata in ultima perioada va ajuta la o imbunatatire a starii generale a copilului.

Mama in a 36 a saptamana de sarcina: faptul ca in a 37 a saptamana de sarcina bebelusul va incepe sa coboare in pelvis, veti incepe sa simtit o crestere a presiunii pe abdomen; dar acest aspect va va ajuta ca in a 37 a saptamana de sarcina sa puteti respira si manca mult mai usor. Pana in a 37 a saptamana de sarcina e posibil ca mama sa fi crescut in greutate cu aproximativ 16 kg, dar in aceasta perioada, datorita schimbarilor si transformarilor ce au loc in corp, e posibil chiar sa slabiti 1,2 kg. Datorita greutatii copilului si pozitiei acestuia, in a 37 a saptamana de sarcina mersul pe jos vi se va parea greoi si senzatia de a urina va fi amplificata. Este normal ca si transpiratia sa fie mai intensa in a 37 a saptamana de sarcina, de aceea efortul nu este recomandat. Mai ales incepand cu a 37 a saptamana de sarcina, trebuie sa faceti cat maim ult repaus.

Sfaturi pentru a 35 a saptamana de sarcina:

Este important, asa cum spuneam si anterior, ca in a 37 a saptamana de sarcina sa nu depuneti prea mult efort, deoarece veti recupera acest fenomen dupa nastere. Copilul va avea nevoie de atentie si ingrijire si pe timpul noptii, si de aceea e indicat sa fiti odihnita pe cat posibil. In a 37 a saptamana de sarcina miscarile si activitatea bebelusului trebuie zilnic monitorizata, si daca observati absenta acestora, trebuie sa consultati medicul dumneavoastra.  De asemenea, este destul de normal ca in a 37 a saptamana de sarcina, fiind cu gandul la nastere si travaliu, sa aveti parte de vise foarte intense. In a 37 a saptamana de sarcina , bagajul pentru internare trebuie sa fie gata facut, atat pentru tine ca mama, cat si pentru bebelus deoarece se apropie momentul mult asteptat!

Un comentariu la „A 37-a saptamana de sarcina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2 + twenty =