La inceput de sarcina – semnele graviditatii

Cel mai evident semn de sarcina este absenta menstruatiei, insa uneori exista si alte semne precoce.

La aproximativ 2 saptamani dupa conceptie, daca ciclul este regulat, se poate depista, cu ajutorul testului care poate fi facut acasa, daca esti

[ad]

insarcinata sau nu. Testele se gasesc in farmacie si sunt foarte usor de folosit. Cel mai bine este sa folositi testul la prima urina de dimineata, si daca respectati cu strictete instructiunile testul va da un rezultat corect.

Iata si celelalte semne ale faptului ca sunteti insarcinata:

Temperatura putin mai ridicata. Este unul dintre primele semne ale graviditatii. Se stie ca in timpul ovulatiei temperatura corpului este usor ridicata, daca sarcina se fixeaza temperatura va ramane ridicata in urmatoarea perioada.
Obosesala – hormonii sunt cauza ei, si de regula dispare dupa ce organismul se acomodeaza cu noile niveluri ale hormonilor.
Crampe uterine – uterul se poate contracta uneori. Miscarile din timpul zilei, exercitiile fizice sau activitatea sexuala, toate acestea pot declansa crampe uterine la inceput de sarcina.
Tensiune in sani si mameloane – sanii se pot usor mari.
Areolele mamare devin mai inchise la culoare – chiar si la o saptamana de la conceptie.
Constipatia – tot hormonii sunt vinovati de faptul ca activitatea intestinala este incetinita.
Sensibilitate la mirosuri: mirosurile puternice (anumite alimente, miros de tigara) iti pot produce greata.
Schimbarea gustului: anumite mancaruri ti se vor parea fara gust, sau altele ti se vor parea ca au un gust metalic, asta din cauza schimbarilor hormonale din organismul tau.
Greturile matinale: contribuie la greturile de dimineata si uneori chiar voma nivelul marit al hormonului HCG (gonadotropina corionica umana) este hormonul pe care il produce embrionul si care previne menstruatia. Nivelul ridicat al acestui hormon este responsabil de aparitia greturilor, in primele trei luni de sarcina.
Urinare frecventa – responsabil de aceasta este tot aparitia hormonului HCG in organism.
Scurgeri vaginale abundente – se datoreaza tot schimbarilor hormonale.

Hormonii sunt substante chimice care sunt produse de glandele endocrine. Ei au un rol foarte important in sarcina si au cel mai ridicat nivel in sarcina decat in orice alta perioada a vietii.

Acestea sunt cateva dintre semnele precoce care ar putea arata sa sunteti la inceput de sarcina, insa este bine sa consultati un medic ginecolog inca de la inceput pentru a fi sigura ca sarcina este fixata si pentru a primi cateva sfaturi. Aveti grija de dumneavoastra si de copilul care este pe drum si incercati sa aveti o dieta echilibrata. Renuntati la tigari si alcool, pentru ca aceste doua vicii nu numai ca va afecteaza negativ pe dumneavoastra dar afecteaza si fatul. Inarmati-va cu optimism pentru ca in felul acesta veti putea trece mult mai usor, peste micile probleme ale sarcinii, care vor urma, stiind ca finalul dupa cele 9 luni va fi unul glorios!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

17 + 13 =