Anemia in timpul sarcinii

anemia-in-timpul-sarciniiAnemia in timpul sarcinii este un subiect de discutie foarte des intalnit in randul mamicilor. Multi dintre noi suferim de anemie si observam cat de importanta este aceasta problema pentru sanatate. Cu atat mai mult cand vine vorba despre o femeie insarcinata.

Anemia in timpul sarcinii este o afectiune care poate avea urmari atat asupra mamei cat si asupra fatului, si tocmai din acest motiv trebuie sa i se acorde importanta cuvenita. Carenta de fier, prin care se manifesta de fapt anemia in timpul sarcinii, are nevoie de solutii rapide. Pana la urma, ce este anemia? Stim cu totii ca anemia este de fapt o lipsa a celulelor rosii din sange. Anemia din timpul sarcinii, ca si oricare alt tip de anemie, poate cauza o severa lipsa de oxigen, daca nu este tratata la timp, si mergand mai departe, cu siguranta cauzeaza o stare de oboseala neobisnuita. De aceea este bine sa stim ca in cazul in care aceste simptome exista, daca suferi de anemie in timpul sarcinii, este bine sa stii ca ai nevoie de vitamin B12, fier si acid folic. In momentul in care stim de ce avem nevoie atunci cand suferim de anemie in timpul sarcinii, cred ca este important sa stim si care sunt cauzele acestei afectiuni, pentru a evita pe cat posibil probleme mai complicate. De obicei, anemia in timpul sarcinii apare din cauza cererii de fier si alte vitamine care este mult mai mare, decat intr-o alta perioada normala. In momentul in care iti dai seama ca esti insarcinata, trebuie sa incepi sa te gandesti la ceea ce mananci, si nicidecum sa nu urmezi o dieta saraca in fier. O femeie insarcinata are nevoie de foarte mult fier, in aceasta perioada. Anemia in timpul sarcinii este foarte usor de detectat. Spuneam mai sus ca unul dintre simptomele cele mai intalnite se numara oboseala, si acest lucru este valabil si in cazul femeilor insarcinate. Apoi, mergand mai departe, o femeie insarcinata care sufera de anemie in timpul sarcinii poate avea probleme de respiratie in timpul efortului, poate avea probleme cu somnul, si de asemenea, poate sa observe o culoare palida a pielii. Durerile de cap, ameteala sau un ritm cardiac rapid, si acestea sunt simptome foarte des intalnite in randul celor care sufera de anemie in timpul sarcinii. Specialistii recomanda ca pentru a creste nivelul de absorbtie a fierului, intr-o astfel de perioada, este indicat sa consumam suc de portocale si de rosii, alaturi de vitaminele prenatale, pe care le luam tot pe baza de recomandare, de la medicul de familie sau de la medici specialisti.

Anemia in timpul sarcinii nu este o problema de nebagat in seama ci dimpotriva. Mama trebuie sa se gandeasca atata la sanatatea ei, cat si la sanatatea fatului, si trebuie sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a rezolva problema, odata aparuta.

 

Un comentariu la „Anemia in timpul sarcinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × 4 =