Aspecte pozitive in ceea ce priveste operatia prin cezariana

sarcinaOperatia prin cezariana are si aspecte negative, insa astazi am ales sa discut despre cele pozitive. Stiu ca exista femei care si-ar dori sa poata da nastere bebelusului lor pe cale naturala dar din cauza unor complicatii, acest lucru nu este posibil. In cazul in care operatia prin cezariana este singura posibilitate, trebuie sa stii ca exista si aspecte pozitive ale acesteia.

In primul rand, la operatia prin cezariana poti sa stii exact cand iti vei intalni micutul. La o nastere naturala termenul limita este variabil si niciodata nu este batut in cuie. Poti sa stii perioada aproximativa, insa niciodata nimeni nu va putea sa iti spuna exact momentul in care va avea loc nasterea. La operatia de cezariana in schimb, acest detaliu nu mai este o problema. Vei stii exact cand va avea loc operatia si astfel vei putea fi pregatita din toate punctele de vedere. In ultima vreme este tot mai mult pus accentul pe pozele facute bebelusului chiar dupa nastere. Trebuie sa stii ca dupa o operatie prin cezariana bebelusul tau va arata perfect. La o nastere normala, capul acestuia de exemplu va fi putin mai alungit decat la o cezariana, deoarece in drumul sau spre lumea aceasta are de traversat canalul nasterii. Asadar, atat tu, cat si bebelusul tau veti arata perfect in pozele de dupa nastere. In general proaspetele mamici au parte de foarte multa atentie din partea celor dragi, cu atat mai mult dupa o astfel de operatie. O operatie abdominala va accentua aceasta grija, si la ordinul medicului, vei fi scutita de efort fizic cateva saptamani, pana cand iti vei reveni complet. Specialistii afirma ca operatia de cezariana ofera mult mai multa siguranta sanatatii bebelusului. Intr-o nastere normala pot aparea o sumedenie de complicatii, si uneori acest lucru se poata intampla si in cazul unei cezariene, insa mult mai rar. Chiar daca refacerea mamicii va dura mai mult si recuperarea ti se va parea uneori prea indelungata, vei fi linistita ca bebelusul tau a fost adus pe lume in siguranta deplina.
O mamica ce a avut parte de operatie prin cezariana are o atentie mult mai mare din partea personalului medical. Daca dupa o nastere normala mamele sunt externate la aproximativ 3 zile, dupa o cezariana, mamele sunt externate abia dupa 5,6 zile. Stiu ca acest lucru nu pare un aspect foarte pozitiv, insa in acest timp poti profita de atentia care este indreptata asupra ta, poti profita de persoanele din sistemul medical care iti pot oferi mai multe informatii decat daca ai fi avut parte de o nastere normala. Stiu ca cezariana nu este vazuta neaparat ca o solutie ideala pentru nastere, si in cazurile in care este posibil, chiar si medicii recomanda nasterea naturala, normala. Exista insa situatii in care acest lucru este imposibil, si atunci, pentru a fi impacate cu noi insine, cred ca trebuie sa vedem partea buna a lucrurilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

seven + twenty =